Πατζαροσαλάτα διαφορετική

Υλικά

  • Παντζάρια 3-4 τεμ
  • Γλυκοπατάτα πορτοκαλί 1/2 γλυκοπατάτα ή 2 καρότα
  • Μήλο πράσινο 1 τεμ ή ξινόμηλο
  • Αγγουράκια τουρσί 3-4 τεμ
  • Γαλοτύρι 2 κουταλιές της σούπας ή κατίκι
  • Γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά της σούπας
  • Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι
  • Λεμόνι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Καθαρίζουμε καλά τα πατζάρια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη. Καθαρίζουμε την πορτοκαλί γλυκοπατάτα (ή τα καρότα) και το μήλο, τα τρίβουμε κι αυτά στην χοντρή μεριά του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά (2-3 ώρες). Κόβουμε σε ροδέλες το αγγουράκι τουρσί και μαζί με τα τριμμένα υλικά μας τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το γαλοτύρι (ή το κατίκι) μαζί με το γιαούρτι,την πάπρικα,το αλάτι,το ελαιόλαδο,τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.                                                                  chefoulis.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων