Ψωμί γεμιστό με σκόρδο και τυρί Χορταστική και οικονομική συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

Για το ψωμί
  • 1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει (μοτσαρέλα ή τσένταρ)
Για το άλειμμα βουτύρου-σκόρδου
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.
  3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι, ανοίγετε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζετε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτετε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
  4. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλους τους κομμένους κύβους απ’ όλες τις πλευρές.
  5. Όταν τελειώσετε βουρτσίζετε από πάνω το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
  6. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λεπτά για να λιώσει καλά το τυρί.
  7. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα.
  8. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Δελτίο" και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα...

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων