Μπουγάτσα με κρέμα.Παραδοσιακή γλυκιά συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 200 γραμ. σιμιγδάλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές βούτυρο και 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αρχικά φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε στη φωτιά μία κατσαρόλα με το γάλα και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί.
  3. Στη συνέχεια τοποθετείτε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος τοποθετείτε το αλάτι, τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήστε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.
  5. Τοποθετείστε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί ενώ τα βουτυρώνετε. Μόλις βάλετε τα μισά, τοποθετείστε την κρέμα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
  6. Ψήνετε για περίπου μία ώρα και βγάζετε από το φούρνο. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.                         www.newsbeast.gr