Μπουγάτσα με κρέμα.Παραδοσιακή γλυκιά συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 200 γραμ. σιμιγδάλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές βούτυρο και 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αρχικά φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε στη φωτιά μία κατσαρόλα με το γάλα και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί.
  3. Στη συνέχεια τοποθετείτε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος τοποθετείτε το αλάτι, τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήστε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.
  5. Τοποθετείστε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί ενώ τα βουτυρώνετε. Μόλις βάλετε τα μισά, τοποθετείστε την κρέμα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
  6. Ψήνετε για περίπου μία ώρα και βγάζετε από το φούρνο. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.                         www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων