Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό με 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.

Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.

Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών.

Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι συνοδεύοντας με χιονάτο ρύζι.                        www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων