Κέικ με ζαμπόν και λαχανικά.Αλμυρή λιχουδιά

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 2 αυγά
  • 50ml σησαμέλαιο
  • 80ml γάλα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ μπουκετάκι Bok Choy (κινέζικο λάχανο)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 6 λωρίδες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 70 γραμμάρια ένταμ τριμμένο
  • 70 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε με λίγο λάδι το τριμμένο καρότο μαζί με το κρεμμύδι.
  2. Μόλις μαλακώσουν, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε με το σησαμέλαιο, το γάλα και μετά προσθέτετε το ψιλοκομμένο choy bok.
  4. Στο τέλος συμπληρώνετε το μείγμα κρεμμυδιού και το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.
  5. Ανακατεύετε άλλη μια φορά και ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης ή σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα.
  6. Ψήνετε στη μέση του φούρνου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 ℃.              www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. Σισμανίδης: Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη...

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - εξπρές σε σπίτια

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων