Σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και γραβιέρα.H καλοκαιρινή κουζίνα της Κρήτης

Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. σκιουφιχτά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
125 γρ. απάκι, σε κύβους 2 εκ.
100 ml λευκό κρασί
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. ξερό
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Φρεσκοτριμμένη πάπρικα, για σερβίρισμα Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σκιουφιχτά, ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το θυμάρι. Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένη πάπρικα.                                    www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων