Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το σουφλέ
  • 3 φλιτζάνια γραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 βραστές πατάτες
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Για τη μπεσαμέλ
  • 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • 4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 25 λεπτά.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Κατόπιν, ρίχνετε το γάλα σε μπολ και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
  4. Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι δηλαδή να ροδίσει.            www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων