Σπιτική πάστα φλώρα με σύκο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. μαρμελάδα σύκο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε όλα τα υλικά (εκτός από τη μαρμελάδα σύκο) σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε με τα χέρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ανακατέψετε στο μίξερ.
  2. Βγάζετε λίγη από την ζύμη για τις «ροδέλες» της διακόσμησης και στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί, απλώνοντάς τη με τα δάχτυλά σας.
  3. Εν συνεχεία προσθέτετε τη μαρμελάδα σύκο και απλώνετε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
  4. Με τη ζύμη που έχετε κρατήσει πλάθετε τις ροδέλες και τις τοποθετείτε διαγώνια με κενά πάνω από την μαρμελάδα. Επαναλαμβάνετε και αντίστροφα, έτσι, ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
  5. Ψήνετε για 45’ περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς.                          www.newsbeast.gr