Σπιτική πάστα φλώρα με σύκο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. μαρμελάδα σύκο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε όλα τα υλικά (εκτός από τη μαρμελάδα σύκο) σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε με τα χέρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ανακατέψετε στο μίξερ.
  2. Βγάζετε λίγη από την ζύμη για τις «ροδέλες» της διακόσμησης και στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί, απλώνοντάς τη με τα δάχτυλά σας.
  3. Εν συνεχεία προσθέτετε τη μαρμελάδα σύκο και απλώνετε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
  4. Με τη ζύμη που έχετε κρατήσει πλάθετε τις ροδέλες και τις τοποθετείτε διαγώνια με κενά πάνω από την μαρμελάδα. Επαναλαμβάνετε και αντίστροφα, έτσι, ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
  5. Ψήνετε για 45’ περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς.                          www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων