Αυτές είναι οι ιατρικές εξετάσεις πρέπει να κάνει μια γυναίκα μετά τα 40

Κάθε ηλικία έχει μία σειρά από εξετάσεις και χρόνους που πρέπει να γίνονται. Παρακάτω ποιες εξετάσεις και κάθε πότε θα πρέπει να γίνονται όταν μετά την ηλικία των 40.
Μαστογραφία
Αν στην οικογένεια δεν υπάρχει ιστορικό καρκίνου του στήθους, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε μαστογραφία μόλις φτάσετε στα 40. Και θα πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο, ειδικά μετά τα 45.

Οφθαλμολογικές εξετάσεις
Συνήθως, μετά τα 40 παρουσιάζονται πάσης φύσεως οφθαλμολογικά προβλήματα, όπως η πρεσβυωπία, γλαύκωμα κ.α. Έτσι, η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας συνιστά να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας στα 40 για να ελέγξετε για τυχόν αλλαγές της όρασης. Ο οφθαλμίατρος είναι εκείνος που θα σας πει πότε θα επαναλάβετε τον έλεγχο.

Γενική αίματος και ούρων
Μία φορά τον χρόνο θα πρέπει να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις, βιοχημικές εξετάσεις, αλλά και ούρων που ελέγχουν τη λειτουργική κατάσταση των νεφρών, καθώς και τυχόν ύπαρξη ουρολοίμωξης ή κυστίτιδας.
Σε περίπτωση που κάποια από τις τιμές είναι ανεβασμένη, ο παθολόγος είναι εκείνος που θα σας καθοδηγήσει.
Έλεγχος αρτηριακής πίεσης
Ακόμη και αν δεν έχετε κληρονομικότητα υπέρτασης, χρειάζεται μετά τα 40 να κάνετε τις πρώτες εξετάσεις για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Συνήθως, ο επαναληπτικός έλεγχος γίνεται κάθε 2 χρόνια το πολύ.
Γυναικολογικός έλεγχος και τεστ Παπ
Αν και τον παραλείπουν αρκετές γυναίκες ή αμελούν να τηρούν τους χρόνους επανάληψης, ειδικά μετά την ηλικία των 40 θα πρέπει να κάνετε γυναικολογικό έλεγχο και τεστ Παπ κάθε χρόνο.
Έλεγχος θυρεοειδούς
Αν δεν έχετε οικογενειακό ιστορικό, δε σημαίνει πως δεν θα πρέπει να κάνετε έναν τυπικό έλεγχο του θυρεοειδούς. Αν δεν έχετε ιστορικό, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται το πολύ μέσα σε 5 χρόνια, όμως, αν υπάρχει ιστορικό, τότε θα πρέπει να είναι πιο συχνός. Επίσης, στις αιματολογικές εξετάσεις και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε και αυτές για τις τιμές του θυρεοειδή.     www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων