Έρχεται άγριο δούλεμα των ανέργων. Σχεδιαζουν προσλήψεις ανέργων σε ιδιώτες με κουπόνια…..

Όπου φτωχος και η μοίρα του ως συνήθως.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, μεταξύ των μέτρων που έχουν τεθεί προς συζήτηση ......
είναι η στήριξη μέσω “κουπονιών “ τα οποία φέρουν οι άνεργοι και θα εξαργυρώνουν οι επιχειρήσεις που θα τους προσλαμβάνουν.
Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα να καλύπτει το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές τους για ένα διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα μελετώνται με προσοχή για να μη γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης μέσω π.χ περιστατικών εικονικής απασχόλησης.
Όσον αφορά τη στήριξη των εργαζομένων που θα τεθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα “Καθημερινή “ ότι θα κινηθούν στα χνάρια του γερμανικού Kurzarbeit και το κράτος θα καλύπτει σε ποσοστό έως 60 % το τμήμα του μισθού που θα χάνει ο εργαζόμενος και το οποίο δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 50%. Εννοείται ότι το μέτρο θα αφορά μόνο εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Επιπλέον οι πληροφορίες αναφέρουν στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ότι θα τεθεί ένα πλαφόν ως προς το ύψος της αμοιβής που θα καλύπτει το κράτος. Έτσι αν το 60% της απώλειας εισοδήματος για έναν εργαζόμενο ξεπερνά το πλαφόν αυτό δεν θα καλύπτεται.
Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί δεν έχει αποφασιστεί αν το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλους τους πληττόμενους κλάδους , δηλαδή τη λεγόμενη “μεγάλη περίμετρο” που εξαιρεί μόνο τα σούπερ μάρκετ και φαρμακεία ή σε ορισμένους μόνο όπως τον τουρισμό.Τέλος ένα ερώτημα που παραμένει ανοιχτό είναι για πόσο θα ισχύσει το εν λόγω μέτρο.      fonaklas.blogspot.com