Συμφωνούμε απολύτως, «καπιταλισμό έχουμε» κύριε υπουργέ...

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες
καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν». Αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου στο ερώτημα για το αν...
το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων με την εκ περιτροπής εργασίας που προωθούν μαζικά τα αφεντικά στους χώρους δουλειάς.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είναι απόλυτα ειλικρινής. Στο σύστημα που υπηρετεί με συνέπεια και ιδεολογική αυταπάρνηση η «προστασία» των εργαζομένων είναι ψιλά γράμματα. Ο ίδιος και η κυβέρνηση του εξάλλου είναι οπαδοί της ελεύθερης καπιταλιστικής αγοράς και της «αυτορρυθμίσης» της. 

Όσο για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι δήθεν θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί εν μέσω της πανδημίας αυτές έγιναν με βάσει του νόμους και τους κανόνες της αγοράς. Ποιοι είναι αυτοί; Οι σχέσεις εργασίας θα καθορίζονται με στόχο τη διασφάλιση των κεφαλαίων και των κερδών των επιχειρηματιών. Δηλαδή τα αφεντικά θα ξεζουμίσουν τους εργάτες και στην κρίση, όπως έκαναν και στην περίοδο των κερδών και της ανάπτυξης.  Αυτό είναι το σύστημα!

Συμφωνούμε απολύτως, «καπιταλισμό έχουμε» κύριε υπουργέ…
imerodoromos.gr