Εικόνες από τη Σύμη που μοιάζουν με καρτ ποστάλ

Το λιμάνι της θεωρείται από τα ωραιότερα και πιο γραφικά. Και το διαπιστώνει κανείς με το που το αντικρίζει, αφού βρίσκεται μπροστά σε ένα υπέροχο σκηνικό, που τον ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, σε άλλες ρομαντικές εποχές. Ο λόγος, φυσικά, για τη Σύμη.
Κομψότητα, καλαισθησία, στιλ, αρχοντιά, όλα αυτά αποτυπώνονται στην πρώτη εικόνα του νησιού, που θεωρείται - καθόλου άδικα - το στολίδι των Δωδεκανήσων.
Η Σύμη βρίσκεται 12 μίλια
βορειοδυτικά της Ρόδου και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε έναν δημοφιλή προορισμό. Ο Γιαλός είναι το φυσικό λιμάνι του νησιού και γύρω του είναι αμφιθεατρικά χτισμένη η πολύχρωμη πόλη, που μοιάζει βγαλμένη σαν από καρτ ποστάλ.
Αν και μικρό νησί, προσφέρει στον ταξιδιώτη πολλά μέρη που θα τον αφήνουν το καθένα με το δικό του τρόπο, εντυπωσιασμένο. Σίγουρα, όμως, η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη που βρίσκεται στο νοτιότερο δυτικό άκρο της Σύμης είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της. Η αρχική εκκλησία του Αρχαγγέλου, χτίστηκε περίπου το 450μ.Χ. στη θέση αρχαίου ναού του Ποσειδώνα.
Η Σύμη έχει κηρυχθεί ολόκληρη αρχαιολογικός χώρος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χάρη σε 159 χώρους και μνημεία που αποτυπώνουν την ιστορία της περιοχής, με ρίζες στην προϊστορική εποχή.






www.newsbeast.gr