Αφράτοι λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Υλικά για 6 τμχ:
1 ώριμη μπανάνα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνουμε μια θήκη με 6 θέσεις για donut.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ.
Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις φόρμες για donut.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.
Γαρνίρισμα
Μπορείτε να γαρνίρετε τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας, με ταχίνι – κακάο, βρώμη, κορν φλέικς, ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας.        www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων