Σπαγγέτι με πεκορίνο και πιπέρι

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία και στραγγίστε τα. Κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό τους για τη σάλτσα.
  2. Βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίξτε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
  3. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά, τα βρασμένα ζυμαρικά και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε και προσθέστε το πεκορίνο. Ανακατέψτε ακόμα μια φορά και σερβίρετε.     www.ethnos.gr