Υλικά
- Για τη ζύμη:
- 600 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 ml χυμός πορτοκαλιού
- 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση:
- 200 γρ. τριμμένη φέτα
- 150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
- 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 2 κουτ. γλυκού ξερό
- 1 αυγό και 2-3 κουτ. σούπας μαυροκούκι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
- Βάλτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ, προσθέστε ζάχαρη και αλάτι και ζυμώστε το μείγμα.
- Ανακατέψτε τα υλικά για τη γέμιση. Χωρίστε τη γέμιση σε 30 μπάλες. Πάρτε μία μπάλα ζύμης στα χέρια σας, πλάστε τη για να σχηματίσετε χώρο για τη γέμιση.
- Βάλτε μία κουταλιά από τη γέμιση και κλείστε τις άκρες. Βάλτε τα μπουρεκάκια με την πλευρά που κλείσατε προς τα κάτω σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Χτυπήστε
το αυγό με μία κουταλιά νερό και αλείψτε την επιφάνειά τους. Πασπαλίστε
με το μαυροκούκι και ψήστε τα στους 180ο C για 25 λεπτά. www.ethnos.gr