Πεντοζάλι τα καιρικά φαινόμενα στον ΕΛΓΑ

Έχουμε 14 νέες ποικιλίες ελιάς και μια καινούρια κατηγορία φέτας. Έρχεται από την Βουλγαρία!    

Ακόµη ψάχνονται εκεί στον ΕΛΓΑ για τα νέα ασφαλιστικά µοντέλα που θα πρέπει να λαµβάνουν µέριµνα και για τα της κλιµατικής αλλαγής και άκρη δεν έχει βρεθεί. 

Ακόµη και τα πορίσµατα της Παγκόσµιας Τράπεζας, που δεν διαφέρουν λέει ο επικεφαλής του Οργανισµού από των εγχώριων επιστηµονικών φορέων, δείχνουν ότι οι αποζηµιώσεις, που θα πρέπει να καταβάλει εξαιτίας των επαναλαµβανόµενων ακραίων καιρικών φαινόµενων, θα είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Μέσα σ’ αυτό το κλίµα, λάκισαν και οι ιδιώτες που δεν µπορούν να σηκώσουν χωρίς… κάλυψη βάρη από θεοµηνίες τύπου «Ιανού», «Αθηνάς» και «Μπάλλου».

  • Καµπανάκια κινδύνου στις Βρυξέλλες από την τάση εγκατάλειψης των πολυκαλλιεργητικών και τη στροφή της ευρωπαϊκής γεωργίας προς τα αγροτικά µονοκαλλιεργητικά συστήµατα.
  • Αποτέλεσµα της θορύβησης και το ερευνητικό πρόγραµµα Biovalue, το οποίο θα επιδιώξει µέσα από την έρευνα στο πεδίο, αλλά και την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχµής, να ξαναφέρει στο προσκήνιο παραγκωνισµένες καλλιέργειες, να εµπλουτίσει και το τραπέζι των ευρωπαίων καταναλωτών µε ξεχασµένα προϊόντα όπως ο φαγόπυρος, οι ζοχοί, τα ψυχανθή και άλλα.
  • Το έργο χρηµατοδοτείται µε 6 εκατ. από το Horizon 2020 κι αποτελεί ελληνική πρόταση που επιλέχθηκε από 40 άλλες ανταγωνιστικές.                         www.agronews.gr