Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να έρθει ο λογαριασμός των επιστρεπτέων προκαταβολών, καθώς αναμένεται να αναρτηθούν τα σχετικά ποσά στο σύστημα TAXIS αφού πρώτα βγουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Το θέμα αφορά σε περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS.

Εκεί, θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Όσοι μπορούν να επιστρέψουν το ποσό εφάπαξ έως τις 31/12, θα έχουν έκπτωση 15%.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ, μπορούν να πληρώσουν το ποσό σε 60 μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση τον Ιανουάριο του 2022.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη έως 31/12/2018 θα πρέπει να επιστρέψουν το 25 ή 33%, εφόσον έχει μειωθεί ο τζίρος τους περισσότερο του 70% ή εμφανίζουν ζημιά στα κέρδη τους.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά την 01/012019 θα πρέπει να επιστρέψουν το 50% αν δεν είχαν μείωση στο τζίρο τους, ενώ αν είχαν μείωση στο τζίρο τους γύρω στο 30% η επιστροφή φτάνει στο 25%.    www.in.gr