Σούπα βελουτέ με μπρόκολο και γλυκοπατάτα

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε κοτσάνια και φουντίτσες
  • 500 γρ. γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι          

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, τα κοτσάνια του μπρόκολου και τη γλυκοπατάτα και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει βράση.
    Βήμα 3
    Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, προσθέστε τις φουντίτσες μπρόκολου, μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
    Βήμα 4
    Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μοιράστε σε μπολ σερβιρίσματος.
    Βήμα 5
    Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε στη σούπα και ανακατέψτε απαλά.                                                     www.newsbeast.gr