Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε κοτσάνια και φουντίτσες
- 500 γρ. γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
Εκτέλεση
Βήμα 1Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, τα κοτσάνια του μπρόκολου και τη γλυκοπατάτα και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.Βήμα 2Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει βράση.Βήμα 3Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, προσθέστε τις φουντίτσες μπρόκολου, μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.Βήμα 4Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μοιράστε σε μπολ σερβιρίσματος.Βήμα 5Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε στη σούπα και ανακατέψτε απαλά. www.newsbeast.gr