Λουκάνικα στο φούρνο με αυγά

Υλικά

  • 450 γρ. κιμά από χοιρινά λουκάνικα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 6 φέτες λευκό ψωμί σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ    

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να αποκτήσει καφετί απόχρωση. Τοποθετήστε σε πιάτο πάνω σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
    Βήμα 2
    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και ανακατέψτε με το γάλα, το αλάτι και τη μουστάρδα. Προσθέστε το ψωμί σε κύβους, το τυρί και το λουκάνικο και ανακατέψτε καλά.
    Βήμα 3
    Αδειάστε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τοποθετήστε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
    Βήμα 4
    Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Ψήστε, ακάλυπτα, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι μόλις το βάλετε στο κέντρο.                www.newsbeast.gr