Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη για το θέμα των κλαδεύσεων των δέντρων και την επιχείρηση μέσω της απαξίωσης της ιδιωτικοποίησης της Διεύθυνσης Πρασίνου από τη δημοτική αρχή, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων σημειώνει:

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων που με αφορμή ερωτήματα σχετικά με το κλάδευμα των δένδρων να αναφέρει <<την τελευταία δεκαετία για διάφορους λόγους δεν κλαδεύτηκαν τα δέντρα της Αθήνας και όταν αυτό συνέβαινε ήταν με τρόπο μη σωστό>>.

Εμείς ως εργαζόμενοι στην διεύθυνση Πρασίνου λέμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η ανωτέρω ανακοίνωση είναι γεμάτη αναλήθειες και προσεγγίσεις που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα .

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο η Διεύθυνση Πρασίνου μόνο με το συνεργείο αναρριχητών << εξειδικευμένο συνεργείο που κλαδεύει ψηλά δέντρα >> κλαδεύει περίπου 8.000 δέντρα, αλλά και μέχρι πριν δύο χρόνια ( τότε που που ανέλαβε ο εργολάβος) οι έμπειροι κηπουροί των διαμερισμάτων κλάδευαν περίπου 22.000 μουριές το χρόνο .

Να επισημάνουμε ότι όταν το κλάδευμα επιχειρείται από κηπουρούς της υπηρεσίας γίνεται αξιόπιστα διότι η εμπειρία τους (άλλα και των στελεχών της υπηρεσίας αρχικηπουρών, τομεαρχών, επιβλεπόντων ) είναι εξαιρετικά μεγάλη ,είναι γνωστό ότι η υπηρεσία πρασίνου κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία διότι είναι η πρώτη υπηρεσία κηποτεχνίας στο σύγχρονο ελληνικό κράτος .

Όσο αφορά τους εργαζόμενους στην εργολαβία, από τους κηπουρούς του δήμου , ζητάνε τεχνική βοήθεια για το πως γίνονται το κλάδευμα των δένδρων διότι οι ειδικοί υψηλής εξειδίκευσης που αναφέρει η ανακοίνωση κλαδεύουν με εντολή από ποιόν άραγε ???<<τις κουτσουπιές όταν είναι ανθισμένες, τις καζουαρίνες στην κορυφή, τις νερατζίες καταχείμωνο η τώρα που είναι ανθισμένες και τις μουριές μήνα Μάιο και Ιούνιο κ.λπ. >> αν αυτό ικανοποιεί την υπηρεσία τα σχόλια περιττά . Μάλλον οι ειδικοί έχουν εξειδίκευση σε άλλο αντικείμενο .

Η προσπάθεια από την διεύθυνση να δικαιολογηθούν οι αστοχίες σχετικά με τα φετινά κλαδεύματα ( περί φυσιολογίας φυτών,ηλικίας δένδρων , φωτοτροπισμού ,αιτήματα δημοτών κ.λ.π.) είναι τουλάχιστον άστοχες.

Όσο αφορά τα σύγχρονα τεχνικά μέσα του εργολάβου που αναφέρει η ανακοίνωση της Διεύθυνσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα νέα καλαθοφόρα και φορτηγά με αρπάγες της Διεύθυνσης είναι πολύ ποιο σύγχρονα από τα αντίστοιχα του εργολάβου.

Τα 1000 νέα δένδρα που αναφέρεται στην ανακοίνωση οτι φυτεύονται τώρα είναι γιατί στην Αθήνα από τον Ιούνιο του 2019 έχει εγκατασταθεί ένα έντομο ο <<μακρυκέρατος ο κινέζος>> που καταστρέφει τις μεγάλες σε ηλικία μουριές και με την βοήθεια ΠΑΛΙ των τεχνιτών της διεύθυνσης (χείριστες πρεμνοφάγου ) Πρασίνου φυτεύονται νέα δένδρα στις θέσεις των κομμένων .

Να επισημάνουμε ότι το πράσινο της πόλης τα χρόνια της κρίσης δηλαδή τα τελευταία δέκα χρόνια κρατήθηκε όρθιο από τους ίδιους τους εργαζόμενους που αγόραζαν εργαλεία (αλυσίδες ,συρματόσκουπες , δίσκους κοπής,λάστιχα, κλαδευτήρια ,εξαρτήματα από χορτοκοπτικές κ.λ.π. , )από το μισθό τους.

Είναι σαφές ότι η προσπάθεια απαξίωσης της υπηρεσίας Πρασίνου και αυτοί που την παροτρύνουν θα μας βρει απέναντι ,η πραγματικότητα είναι ότι η υπηρεσία υποβαθμίζεται σκόπιμα με έλλειψη εργαλείων , με ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας ,με ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με ελλείψεις σε προσωπικό , με υποβάθμιση η απομάκρυνση έμπειρων στελεχών της , με λάθος η αχρείαστες εργολαβίες όπως του Εθνικού Κήπου που εδώ και δύο χρόνια <<σέρνεται>> καταστρέφοντας τον Κήπο κ.λ.π.

Λύσεις για την έλλειψη προσωπικού την βασική δικαιολογία για τις προκήρυξη εργολαβιών υπάρχουν αλλά δεν θέλουν να τις εφαρμόσουν .

Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Πρασίνου και γιατί πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα της διότι έτσι διασφαλίζεται το φυσικό περιβάλλον της πόλης.

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων