σπιτικά τσουρέκια

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι (προτιμήστε εκείνο με την ένδειξη για τσουρέκια)
  • 20 γρ. ξερή μαγιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, συν επιπλέον για το βούρτσισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ. σ. μαχλέπι
  • 75 γρ. μαλακωμένο βούτυρο 
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι στον κάδο του μίξερ με έναν γάντζο ζύμης, σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο και αφήστε την στην άκρη.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και 100 ml χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη (5-7 λεπτά). Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μαλακή ζύμη (3-5 λεπτά).
    Βήμα 3
    Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (40 λεπτά- 1 ώρα).
    Βήμα 4
    Αφού φουσκώσει η ζύμη, χωρίστε την σε 3 κομμάτια, ανοίξτε σε «κορδέλες» και σχηματίστε μία πλεξούδα ή ένα στεφάνι από πλεξούδα. Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήστε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά.
    Βήμα 5
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αλείψτε το τσουρέκι με αυγό και ψήστε μέχρι να ροδίσει (25- 30 λεπτά).

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων