Υλικά
- 400 γρ. φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια τους
- 1- 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 300 ml πλήρες γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 κρόκοι αυγών
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1Βάλτε τις φράουλες στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Χτυπήστε σε πουρέ και προσθέστε το χυμό λεμονιού ανάλογα με τη γεύση -αν οι φράουλες είναι αρκετά ξινές, θα χρειαστείτε μόνο λίγη ποσότητα.Βήμα 2Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να αχνίσουν, όχι να βράσουν.Βήμα 3Χτυπήστε τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμοι κίτρινοι. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα κρέμας στα αυγά, χτυπώντας με το σύρμα καθώς το κάνετε. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, σουρώστε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο και ρίξτε το πάλι στην κατσαρόλα.Βήμα 4Μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή- μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσέξτε να μην το παραψήσετε γιατί τα αυγά θα γίνουν σαν ομελέτα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια παγώστε το για 1 ώρα.Βήμα 5Ανακατέψτε τον πουρέ φράουλας και τη βανίλια μέσα στην κρύα κρέμα. Δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται λίγο περισσότερο λεμόνι ή βανίλια.Βήμα 6Καταψύξτε το παγωτό σε μια παγωτομηχανή ή σε ένα δοχείο στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, καταψύξτε για 4 ώρες, χτυπώντας δυνατά με σύρμα ή αναμειγνύοντας στο μούλτι κάθε ώρα για να απομακρύνετε τυχόν κρυστάλλους πάγου. https://www.newsbeast.gr/