Στο «κόκκινο» η εταιρική δυσφορία στην Ευρώπη - Φόβοι για κύμα χρεοκοπιών

Τις ισχυρότερες πιέσεις εδώ και δύο χρόνια, όταν ακόμη η πανδημία της Covid ήταν στο απόγειό της, δέχονται οι επιχειρήσεις των μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης. 

Ο δείκτης εταιρικής δυσφορίας (corporate distress) σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2020,

σύμφωνα με τη Weil European Distress Index. Η μελέτη συγκέντρωσε δεδομένα από περισσότερες από 3.750 εισηγμένες ευρωπαϊκές εταιρείες. 

«Εάν αυτή η ανοδική τροχιά του δείκτη συνεχιστεί, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αυξημένες πιέσεις στη ρευστότητα και ακόμη πιο σφιχτές συνθήκες στις πιστωτικές αγορές, με ορισμένες επιχειρήσεις να δυσκολεύονται πολύ να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και τελικά να χρεοκοπούν» εξηγεί στο Bloomberg ο Νιλ Ντέβανι, επικεφαλής της Weil, Gotshal & Mange's στο Λονδίνο. «Οι οικονομικές προοπτικές είναι ολοένα και πιο δύσκολες» προσθέτει. 

Οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη παλεύουν με τον καλπάζοντα πληθωρισμό και αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερο για τα πάντα: από τα καύσιμα έως το εργατικό δυναμικό. Από τις πέντε χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα της Weil η Γερμανία παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα, με τη Βρετανία να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Σε επίπεδο κλάδων τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου και καταναλωτικών αγαθών.                                                                                             naftemporiki.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων