ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ

Υλικά

500 γρ χοιρινό κρέας σε κύβους

60 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

 60 ml κρασί

1 ΚΣ πελτέ ντομάτας

100 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

1 ΚΣ μουστάρδα

½ κγ αλάτι

¼ κγ πιπέρι

¼ κγ κύμινο

Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

 

Τρόπος μαγειρέματος

Σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να αλλάξουν χρώμα για 2-3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά αφήνουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε με τον πελτέ, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, και το μπούκοβο.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων