ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ

Υλικά

500 γρ χοιρινό κρέας σε κύβους

60 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

 60 ml κρασί

1 ΚΣ πελτέ ντομάτας

100 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

1 ΚΣ μουστάρδα

½ κγ αλάτι

¼ κγ πιπέρι

¼ κγ κύμινο

Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

 

Τρόπος μαγειρέματος

Σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να αλλάξουν χρώμα για 2-3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά αφήνουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε με τον πελτέ, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, και το μπούκοβο.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.