Αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια θα έπρεπε να τα έχουμε εφεύρει - «Απατεωνιά» με την τροπολογία για τις τριετίες!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής


Αδιανόητο εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων και του συνόλου των πολιτών αποτελεί η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για το ξεπάγωμα των τριετιών...

Το ξεπάγωμα αναστέλλεται από την 1η του Γενάρη του 2027 αν η ανεργία υπερβεί το 10% και μέχρι να πέσει ξανά κάτω από το 10%!

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 7, της τροπολογίας, το υπουργικό συμβούλιο μπορεί και στο διάστημα μέχρι το 2027, με απόφασή του, να αναστείλει το ξεπάγωμα των τριετιών και στο διάστημα μέχρι το 2027!

Πώς το έλεγε παλιά ο Άδωνις Γεωργιάδης; Σιγά μην αφήσουμε τα μνημόνια να μας πάρουν τη δόξα;

Για του λόγου το αληθές δείτε τα άρθρα 6 και 7 της σχετικής τροπολογίας:

6. Από την 1η.1.2027, αν το ποσοστό της ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ. 1. Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δύναται να εξειδικεύεται η διαδικασία αυτοδίκαιης αναστολής ισχύος, την οποία προβλέπει το παρόν. Με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από ειδικά αιτιολογημένη εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και μετά από γνώμη των κοινωνικών εταίρων της παρ. 4 του άρθρου 103 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), δύναται να αποφασίζονται οι όροι και προϋποθέσεις αναστολής της ισχύος του παρόντος και πέραν των περιπτώσεων εφαρμογής της παρ. 6, για τη διασφάλιση της σταθερότητας της εθνικής οικονομίας.

www.ieidiseis.gr