Αγριεύει το «κίνημα της γραβάτας»

Αρχίζουν και φουντώνουν οι αντιδράσεις των σωματείων των ελευθέρων επαγγελματιών ενόψει της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσός, σε συνέντευξή του (Attica Tv), ήταν ιδιαίτερα οξύς. Αφού επιβεβαίωσε ότι ο κλάδος ξεκινά κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο, διερωτήθηκε τί χειρότερο πρότεινε ο Γ. Κατρούγκαλος προεκλογικά και έπεσαν να τον φάνε!

Οπως είπε, μάλλον «ζήλεψαν τον Κατρούγκαλο στην κυβέρνηση! Σχολιάζοντας την κυβερνητική θέση ότι το τεκμήριο που προβλέπεται στο νέο φορολογικό είναι μαχητό, ο κ. Βερβεσός είπε ότι μαχητό θεωρείται ένα τεκμήριο αν είσαι άρρωστος, αν είσαι φυλακή ή αν είσαι στρατιώτης. Διότι αν προσφύγεις δικαστικά κατά του ποσού των 1000 ευρώ θα πληρώσεις τα τριπλάσσια ποσά και θα χρειαστείς πέντε χρόνια για να πάρεις απόφαση!

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση βάζει όλους τους δικηγόρους σε έναν κουβά και τους αποκαλεί κλέφτες και ότι θέλει να πάρει λίγα από πολλά, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι στη μεγάλη φοροδιαφυγή. «Αντί να κοιτάξει τους μηχανισμούς ελέγχου και καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, βάζει τεκμήρια που είχε καταδικάσει στο παρελθόν όταν τα είχαν φέρει ο Γ. Γεννηματάς και ο Δημ. Τσοβόλας!» Και έπεται συνέχεια, τουλάχιστον από το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας», το οποίο υπήρξε από τα πλέον φιλικά προς τη ΝΔ.

www.ieidiseis.gr