«Το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει μόλις το 5% των φορολογικών εσόδων»...

Στην ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται η «μάχη» επί των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο. Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη πολιτική της... 


«Ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί ζουν με τα εντελώς ελάχιστα. Τι φορολογία πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο και τι ο ελληνικός λαός; Πόσα είναι τα κρατικά έσοδα από τις μεγάλες επιχειρήσεις και πόσα από τα λαϊκά εισοδήματα; Ο λαός πληρώνει το 95% των κρατικών φορολογικών εσόδων. Εισπράττετε φορολογικά έσοδα με τους πλέον άδικους τρόπους», επεσήμανε αρχικά ο γενικός γραμματέας. 


«Κρύβετε επιμελώς ότι το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει ελάχιστα, μόλις το 5% των φορολογικών εσόδων. Για τι να πρωτομιλήσει κανείς; Για την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών;», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη φορολογία στα μερίσματα στο 10% και εσείς της Νέας Δημοκρατίας την πήγατε στο 5%. Μειώνετε για μία ακόμα φορά το φόρο συγκέντρωση κεφαλαίων και τον φόρο για τις αγοραπωλησίες μετοχών. Εσείς εμφανίζεστε να θεωρείτε ότι σε ότι αφορά το μεγάλο κεφάλαιο δεν υπάρχει καμία φοροδιαφυγή. Αλήθεια, δεν έχετε ακούσει τίποτα για τους "φορολογικούς παραδείσους";», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Ξέρετε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών πληρώνουν ήδη φόρο δυσανάλογο με το εισόδημά τους. Τώρα, θα πληρώνουν πολλά περισσότερα. Τους οδηγείτε σε νέα χρέη, σε νέα αδιέξοδα. Είναι οι ίδιοι που εσείς τους ονομάζετε "διαρθρωτικό πρόβλημα" της χώρας», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στο «σχέδιο Πισσαρίδη». 

«Η πρόταση νόμου που το ΚΚΕ κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες, εξασφαλίζει το αυτονόητο», σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας. 

αφορολόγητο 12.000, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί
κατάργηση κάθε τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης
διαγράφη χρεών μνημονίων και lockdown
«Το σχέδιο σας για το φορολογικό ήταν στην ίδια ακριβώς λίστα με τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο και τη μισθωτή σκλαβιά που νομοθετήσατε σε βάρος των εργαζομένων».

«Είστε συνέταιροι στο έγκλημα»
«Δεν πρωτοτυπείτε. Στην ίδια δυστυχώς κατεύθυνση έχουν κινηθεί και οι άλλες κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα εμφανίζονται να διαφωνούν με το νομοσχέδιο», σημείωσε ο Δ.Κουτσούμπας.

«Οι στόχοι σας δεν είναι μόνο εισπρακτικοί. Σας ενδιαφέρει να εφαρμόσετε τις προϋποθέσεις που θα σας οδηγήσουν στην υπερσυγκέντρωση κεφαλαίου. Νέα πεδία κερδοφορίας για τους μεγάλους παίκτες. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια», συμπλήρωσε.