Πώς η Πράσινη Συμφωνία εκτέλεσε την ευρωπαϊκή γεωργία.

Θεωρείται δεδομένο ότι ή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) στον απόηχο τής Συμφωνίας των Παρισίων θα μειώσει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και κατ’ επέκταση τού φαινομένου του θερμοκηπίου, με ορίζοντα το 2030 και το 2040. Αυτό διαβεβαιώνει ή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα διεθνή ΜΜΕ.

Όμως, πόσοι γνωρίζουν ότι ή Πράσινη Συμφωνία δεν είναι παρά μία Πολιτική δήλωση τής Επιτροπής, υπό την Προεδρία τής Κυρίας Von der Leyen, με στόχο την δέσμευση τής ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 ; Ότι η Πολιτική Επιτροπή προτείνει στα νομοθετικά Όργανα τής ΕΕ, την εφαρμογή τής δικής τής Ατζέντας, ώστε αυτή ή μη-ομόφωνη Συμφωνία Κυρίων, να γίνει πραγματικότητα στην ζωή 450 εκατομμυρίων ανθρώπων, χωρίς την συναίνεση των υπόλοιπων εκπροσώπων τής ΕΕ, όπως τό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των κρατών μελών;

Ή επικαιρότητα στρέφει σήμερα τα φώτα της στην αγροτική οικονομία, τούς ανθρώπους τής γης, τα τρόφιμα και το πιάτο μάς. Η πεποίθηση, μέσω “ερευνών” προερχόμενων από “Υψηλά συμβούλια” για το κλίμα, επιτροπών του ΟΗΕ, ειδικών και παντός είδους συμβούλων, ότι πρέπει να μειωθεί ή παραγωγή διοξειδίου τού άνθρακα πού συνδέεται με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οδήγησαν σέ κρατικές παρεμβάσεις χωρίς συναίνεση και επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Άρχισαν λοιπόν οι παρεμβάσεις από την αύξηση τής φορολόγησης των καυσίμων, την κατάργηση επιδοτήσεων τού αγροτικού πετρελαίου και με ένα τσουνάμι φόρων, κανονισμών και υποχρεώσεων που μετέτρεψαν την ζωή του αγροτικού ευρωπαϊκού κόσμου σέ εφιάλτη με απίστευτες επιπτώσεις ντόμινο σέ πολλούς άλλους βιομηχανικούς τομείς και δικτύων διανομής.

Σήμερα ή πραγματικότητα καλεί τούς πολιτικούς σέ παύση, συνεννόηση και επανασχεδιασμό τών όσων ερήμην αποφασίστηκαν, όντας μη-ρεαλιστικά και μη-αποδεκτά από την ίδια την φύση, και αναδεικνύοντας την ανάγκη ύπαρξης και συντήρησης τού αγροτικού ευρωπαϊκού κόσμου. Ό προηγούμενος διάλογος κουφών, προκάλεσε την αντίδραση των κυρίως παραγωγικών χωρών και κατόπιν τού πολιτικού κόσμου πού κατάλαβε ότι κινδυνεύει ή διατροφική ασφάλεια τής ηπείρου.

Ξεκινώντας από τούς Οργανωμένους Ολλανδούς με το κίνημα, “Δίχως Αγρότες δεν υπάρχει Τροφή” (“No Farmers, No Food”) , ή φλόγα μεταπήδησε στους συνασπισμένους Γερμανούς, οι οποίοι για πρώτη φορά βγήκαν στο δρόμο και συνεχίζουν να μπλοκάρουν την οικονομική ομαλότητα τής μεγαλύτερης οικονομίας τής ΕΕ. Σήμερα, η κατεξοχήν παραγωγική και εξαγωγική Γαλλία, σαν τα Κίτρινα Γιλέκα πριν δύο χρόνια, βάζει φωτιά στη διοίκηση, μπλοκάρει δρόμους με τούς πολίτες να χειροκροτούν και τούς πολιτικούς και τα συνδικάτα να τρέχουν όπισθεν καταϊδρωμένοι.

Ο αποκλεισμός του Παρισιού

Ό χορός αρχίζει ουσιαστικά την Δευτέρα με τον καθολικό αποκλεισμό τού Παρισιού και της μεγάλης περιφέρειας του, την Κεντρική Αγορά και τα Διεθνή Αεροδρόμια, κάτι πού αφορά μεν στενά πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά ευρύτερα και την διακίνηση στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ό πρόεδρος τού ισχυρότερου ανεξάρτητου συνδικαλιστικού οργάνου υποσχέθηκε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για τούς παριζιάνους και από την πλευρά του, ό υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι μία τέτοια επίδειξη δύναμης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγροτών. Και όμως, κατά τα μεγάλα ΜΜΕ, το 89% των Γάλλων υποστηρίζουν τούς αγρότες στον αγώνα τούς.

Στo μεταξύ, o υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει υποδοχή, με 15.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες! Και ο εκπρόσωπος Τύπου τής κυβέρνησης θα ανακοινώσει και νέα μέτρα, με τον Μακρόν να ζητά την βοήθεια της ΕΕ…

slpress.gr