ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ

Στην απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι αγρότες που πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Λάρισα, με εκπροσώπους από όλα τα μπλόκα της χώρας. Απαντώντας στην αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά τους, οι αγρότες αποφάσισαν απόβαση με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να κλείνουν την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία εθνικές, επαρχιακές οδούς και τελωνεία με τρακτέρ. Παράλληλα, θα γίνονται δράσεις σε κάθε πόλη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στα αιτήματα των αγροτών προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις συγκαταλέγονται το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, να παραμείνει στα 7 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα, να δοθεί επιδότηση για εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα. Τέλος, οι αγρότες λένε «όχι» στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω. Από εδώ μέσα να βγούμε σαν μια γροθιά και να δώσουμε τη μάχη από σήμερα κιόλας μέχρι να νικήσουμε και θα το πετύχουμε» δήλωσε ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σύμφωνα με το larissanet.gr.

 

Διάλογο με τους αγρότες θέλει τώρα ο Αυγενάκης

Την περασμένη εβδομάδα ο Λευτέρης Αυγενάκης θεωρούσε υποκινούμενους τους αγρότες, τώρα που ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα ζητά διάλογο μαζί τους! «Η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο με τους αγρότες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Ενόψει των αποφάσεων που θα λάβουν σήμερα οι αγρότες μας που βρίσκονται στους δρόμους, θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο μαζί τους», ανέφερε ο Λ. Αυγενάκης και συνέχισε: «σε όλους τους τόνους και σε όλα τα επίπεδα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελεί προτεραιότητά μας. Γνωρίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης έχουν ενταθεί. Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί με τους αγρότες. Αποφάσεις που διασφαλίζουν ένα πιο σταθερό μέλλον στην αγροτική παραγωγή, χωρίς όμως να υπονομεύουν το αύριο της χώρας και συνολικά τις μακροχρόνιες θυσίες του ελληνικού λαού».

«Το μέλλον μας είναι κοινό και διαμορφώνεται μόνο μέσα από την κοινή προσπάθεια, με συναινέσεις και διάλογο, όχι με αντιπαραθέσεις και αρνήσεις. Τα προβλήματα στις δημοκρατίες λύνονται με διάλογο και με διάθεση συνεννόηση, στα οποία η κυβέρνηση επιμένει», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αρνείται να εξετάσει επιπρόσθετα μέτρα. «Κάναμε αυτό που μπορούμε στο πλαίσιο του δυνατού» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. «Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις οι αγρότες, δεν αποκλείουμε τίποτα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση».

Πηγή: newsbreaks.gr