HELLASTHIVA

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα νηστίσιμη

Υλικά: 

1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ.)
λίγο λάδι
αλάτι

Υλικά για νηστίσιμη σάλτσα

100 γρ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. αλεύρι
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
10 κ.σ. ντομάτα πουρέ

αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη


Εκτέλεση: 


1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
2. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ζεματίζουμε με λίγο λάδι, αν θέλουμε.

Για τη σάλτσα
1. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι, και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
2. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί το κρεμμύδι και ρίχνουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί.
3. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε 8-10 κουταλιές της σούπας ντομάτα πουρέ, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.

Όταν η σάλτσα πήξει είναι έτοιμη.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με λίγο βασιλικό. http://www.govastileto.gr