HELLASTHIVA

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Δροσερό και σοκολατένιο ρυζόγαλο

Υλικά:
3/4 φλιτζανιού ρύζι άβραστο, λευκό
1 + 1/4 φλιτζάνι νερό

1 + 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζανιού σταφίδες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει και προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντας. 2. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
3. Σε ένα μπεν μαρί συνδυάστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τις σταφίδες, το βούτυρο και 1 + 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένου ρυζιού.
4.Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει (περίπου 20-30 λεπτά), αφήστε το να κρυώσει, μοιράστε σε μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο. http://www.govastileto.gr