Υλικά
Σε λίγο λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το μπέικον και στη συνέχεια το κόβετε μαζί με τη γραβιέρα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Πλάθετε στρογγυλές κροκέτες μέτριου μεγέθους, κάνετε προσεκτικά μια τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς, γεμίζετε με το μπέικον και το τυρί και την κλείνετε.
Αφού περάσετε τις κροκέτες από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τη φρυγανιά, τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσουν, τις στραγγίζετε και τις πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρονται ζεστές, με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά της εποχής. www.govastileto.gr
- 1 κιλό πατάτες πλυμένες και ξεφλουδισμένες,
- 80 γρ. μπέικον,
- 150 γρ. γραβιέρα ανάλατη,
- 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη,
- 1 αβγό χτυπημένο,
- φρυγανιά,
- λάδι για τηγάνισμα.
Σε λίγο λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το μπέικον και στη συνέχεια το κόβετε μαζί με τη γραβιέρα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Πλάθετε στρογγυλές κροκέτες μέτριου μεγέθους, κάνετε προσεκτικά μια τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς, γεμίζετε με το μπέικον και το τυρί και την κλείνετε.
Αφού περάσετε τις κροκέτες από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τη φρυγανιά, τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσουν, τις στραγγίζετε και τις πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρονται ζεστές, με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά της εποχής. www.govastileto.gr