HELLASTHIVA

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 250γρ. τυρί ricotta
  • 250 γρ. ζύμη για τάρτες
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 70 γρ. φουντούκια
  • 2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη                                  

    Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 λωρίδες 9Χ12εκ.
  • Τυλίγουμε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ.
  • Αφού ψήσουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνουμε τα κανόλι να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.     www.newsbeast.gr