Υλικά για 4 άτομα
- 250γρ. τυρί ricotta
- 250 γρ. ζύμη για τάρτες
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 70 γρ. φουντούκια
- 2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
- 25 γρ. ζάχαρη
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 λωρίδες 9Χ12εκ.
- Τυλίγουμε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ.
- Αφού ψήσουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνουμε τα κανόλι να κρυώσουν ελαφρώς.
- Τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. www.newsbeast.gr