ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΚΙΟΛΙΑ για την επιλεκτική επικήρυξη τρομοκρατών.

“Την 22η Ιανουαρίου 2014, κατόπιν ευρείας συσκέψεώς σας με τους ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτήριο της ΓΑΔΑ, δηλώσατε ότι η τρομοκρατία συνιστά τεράστια πρόκληση για την πατρίδα, την οποία η Ελληνική Αστυνομία θα αντιμετωπίσει με επιτυχία. Για το σκοπό αυτό, αποφασίσατε μετά του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών να διαθέσετε το χρηματικό ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000,00) ευρώ ως αμοιβή σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον Χριστόδουλο Ξηρό, Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, καθώς και τους άγνωστους δράστες που την 1η Νοεμβρίου δολοφόνησαν τους Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη στο Ν. Ηράκλειο.

Απορίας άξιο όμως είναι το γεγονός, ότι δεν περιλάβατε στους ως άνω επικηρυχθέντες και τα άγνωστα -επισήμως τουλάχιστον- στην ΕΛΑΣ μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες του Υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα (17.06.2009) και του αδελφού μου, Σωκράτη Γκιόλια (19.07.2010).

Δεδομένου ότι τα χρήματα που αποφασίσατε να διαθέσετε για την επικήρυξη των ως άνω προσώπων δεν είναι δικά σας, αλλά όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων φορολογουμένων ,υποχρεούστε να τα διαχειρίζεστε  χωρίς καμία διάκριση και με πλήρη διαφάνεια.

Τρεισήμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του αδελφού μου, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛΑΣ για τα αποτελέσματα των ερευνών και μας έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε οποιοδήποτε στοιχείο του φακέλου δικογραφίας. Επισημαίνεται ότι έχουμε ήδη αιτηθεί να αποσταλεί ο φάκελος δικογραφίας της δολοφονικής επίθεσης από την ΕΛΑΣ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να ασκηθούν διώξεις και να διαταχθεί ανάκριση, που θα επιτρέψει την πρόσβαση στο φάκελο δικογραφίας και τη συνδρομή των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών με αδιάσειστα στοιχεία που μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί  υπόψη.

Σας υπενθυμίζω επίσης, ότι ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, έχει επίσημα επιβεβαιώσει με δηλώσεις του, τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά του κ. Σπέκχαρντ, που διέρρευσε στο Wikileaks, περί ΕΥΠ και τρομοκρατίας, συνομολογώντας ουσιαστικά ότι η Ελληνική Αστυνομία, ήδη από τον Ιανουάριο του έτους 2010, γνώριζε τα ονόματα των μελών των τρομοκρατικών ομάδων που δρούσαν στη Χώρα. Τονίζεται ότι η «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ» δρούσε ήδη από το Φεβρουάριο του 2009, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλού, στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, καθώς και τη δολοφονική επίθεση κατά του αδικοχαμένου αστυφύλακα Νεκτάριου Σάββα στις 19-6-2009.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σας υποβάλλω τα κάτωθι ερωτήματα:

- Γιατί δεν επικηρύξατε τους δράστες των δολοφονικών επιθέσεων κατά του αδελφού μου, Σωκράτη Γκιόλια, και του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ»?

- Επιβεβαιώνετε το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Σπέκχαρντ ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε τον Ιανουάριο του 2010 τα ονόματα των μελών των τρομοκρατικών ομάδων που δρούσαν στη Χώρα, μεταξύ των οποίων και η «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ»?

- Μήπως ο λόγος που δεν τους επικηρύξατε είναι γιατί σας είναι γνωστά τα πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2010?

- Γιατί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) αρνείται μέχρι σήμερα να αποστείλει το φάκελο της δικογραφίας στην τακτική δικαιοσύνη?

Κατόπιν όλων αυτών, αλλά και για την δική σας ενημέρωση, που θα  συνδράμει  στην προσπάθειά σας για την διαλεύκανση της υπόθεσης, αιτούμαι προσωπική συνάντηση μαζί σας, με θέμα το φάκελο της υπόθεσης δολοφονίας του αδερφού μου, παρουσία και του εποπτεύοντος την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Εισαγγελικού λειτουργού”. http://olympia.gr