ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ SUCCESS STORY! ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ -ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Με ρυθμό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ την ημέρα αυξάνονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ με συνέπεια οι οφειλές να φτάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ.
Από τις συνολικές ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τα τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Δηλαδή τα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Σε αυτή την κατηγορία η Επιχείρηση έχει να λαμβάνει περίπου 600 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 65% περίπου αντιστοιχεί στα νοικοκυριά. Στα 190 εκατ. ευρώ φτάνει το «φέσι» της ΔΕΗ από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι ανεξόφλητες οφειλές των επιχειρήσεων που είναι συνδεδεμένες με τη μέση τάση ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 135 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές της Λάρκο.
Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει τέτοιος αριθμός αιτήσεων για αποπληρωμή με διακανονισμό- ήδη έχουν ενταχθεί πάνω από 700.000 καταναλωτές- που δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση μέσω τηλεφώνου, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα γραφεία από τις ουρές.
Στη γραμμή 11770 γίνεται ο διακανονισμός και ο καταναλωτής παρουσιάζεται στο ταμείο μόνο για να καταβάλει τις δόσεις. Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών αυξάνει τις δόσεις μέχρι και σε 12 μηνιαίες και περιορίζει την προκαταβολή από 50% έως 20%, ανάλογα με τη συνέπεια του πελάτη. Ειδικά για την κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών» (ευπαθείς ομάδες, άνεργοι, χαμηλόμισθοι κ.λπ.) προβλέπει μέχρι και 40 μηνιαίες δόσεις.http://www.makeleio.gr