18 μεγαλοδημοσιογράφους κάλυπταν οι τραπεζίτες! Ε πως να κάνουν τα παιδιά κριτική στον Προβόπουλο, ε;

Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου,
διαιτητές και δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ή αλλιώς «Λίστα Νικολούδη», η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Συνολικώς πρόκειται για 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις, όπου καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων κι έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, καθώς κι επτά διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού.
Την ίδια ώρα, η Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις τις οποίες έχει στείλει στη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων περίπου 73 εκατομμύρια ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατομμύρια άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατομμύριο ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατομμύριο ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.
Την ίδια ώρα, η Αρχή, με διεθνή συνεργασία, εντόπισε τραπεζικούς λογαριασμούς σε offshore εταιρίες στο εξωτερικό στους οποίους κρύβονται χρήματα που προέρχονταν από δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που μετείχαν στην κατάρτιση και εκτέλεση συμβάσεων προμήθειας οπλικών συστημάτων. Ο πρόεδρος της Αρχής κ. Νικολούδης κάνει λόγο στην έκθεση για «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας», για «εγκληματικές συμπεριφορές» αλλά και για «φαινόμενο καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω». Επίσης ο κ. Νικολούδης αναφέρεται και σε δυσχέρειες που αντιμετώπισε από τις διοικήσεις τους προκειμένου να αντληθούν στοιχεία και πληροφορίες για τις ελεγχόμενες τράπεζες.
Πληροφορίες από το Κουτι της Πανδώρας

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων