Στις 730.000 τα ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

730.000 ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου και επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Ζορμπάς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Οικονομικών και εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου, διασταύρωσε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων του Κέντρου πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιρειών, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα, από το ΚΕΠΥΟ (τέλη κυκλοφορίας) και από το υπουργείο Μεταφορών (έκδοση αδειών κυκλοφορίας) και κατέληξε πως τα ανασφάλιστα είναι 730.000 οχήματα.

«Τώρα, περιμένουμε το επόμενο βήμα δηλαδή το ΚΕΠΥΟ να ενημερώσει με επιστολές στους ανασφάλιστους», σημείωσε ο Δημήτρης Ζορμπάς σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Σε καμιά περίπτωση ο ανασφάλιστος οδηγός, δεν πρέπει να δει σαν νέο “χαράτσι” την ασφάλεια του ΙΧ του. Είναι η προστασία του, ειδικά σήμερα που τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί σημαντικά» υπογράμμισε ο ίδιος και σχολίασε ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τα ασφάλιστρα των οχημάτων. Όπως είπε, πέρυσι μειώθηκαν κατά 15% και φέτος αναμένεται νέα μείωση της τάξης του 8%. http://olympia.gr