Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πουλήθηκε από τους γονείς της σε ηλικία 8 ετών ως... σκλάβα!

Το 1998 η Shyima Hall έζησε τον χειρότερο εφιάλτη της ζωή της ή
έτσι νόμιζε τουλάχιστον γιατί δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε. Σε ηλικία 8 ετών οι γονείς της την πούλησαν προκειμένου να ξεπληρώσουν ένα χρέος τους.

Για τα επόμενα 4 χρόνια έζησε μαζί με ένα πολύ πλούσιο ζευγάρι στην Καλιφόρνια, όπου εργαζόταν για 20 ώρες την ημέρα, την αποκαλούσαν ηλίθια και την κρατούσαν κλειδωμένη στο δωμάτιο της, όταν τελείωνε την εργασία της. Η λύτρωση για την κοπέλα ήρθε όταν η πρόνοια δέχθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα για την ύπαρξη αυτή της κοπέλας που της συμπεριφέρονταν σαν σκλάβα και έτσι μπήκε ένα τέλος στο Γολγοθά της.

Η νεαρή κοπέλα θέλησε να μιλήσει για την δουλεία που έζησε για 4 ολόκληρα χρόνια μέσα από ένα βιβλίο. Χαρακτηριστικά η Hall λεει: “Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι η δουλεία υπάρχει. Δεν είναι απλά μια ιστορία ενός βιβλίου. Είναι ακριβώς δίπλα σας”.

Η Hall ήταν ένα από 11 παιδιά της οικογένειας που ζουν στην Αλεξάνδρεια και οι γονείς της ήταν πολύ φτωχοί. Η ζωή της εκεί ήταν χαρούμενη, τις περισσότερες φορές γιατί ο πατέρας της συνήθιζε να χτυπάει τα παιδιά. Το τέλος της παιδικής της ηλικίας ήρθε όταν η μεγαλύτερη της αδελφή την κατηγόρησε ότι έκλεψε κάτι από το σπίτι του πλούσιου εργοδότη, της μητέρα της. Όταν πήγε με τη μητέρα της να επισκεφθεί εκείνο το ζευγάρι για να ζητήσουν συγνώμη εκείνοι ζήτησαν να αντικαταστήσουν τα κλοπιμαία με την Hall. Η μητέρα της το βρήκε καλή ιδέα και το τελευταίο πράγμα που της είπε ήταν “Αυτό είναι για το καλό της οικογένειας”.
diaforetiko.gr : article 2558032 1B6F1DE100000578 915 634x422 Πουλήθηκε από τους γονείς της σε ηλικία 8 ετών ως σκλάβα και έγραψε βιβλίο για τη ζωή της
Αρχικά η Hall ζούσε στο Κάιρο μέχρι που η πλούσια οικογένεια μετακόμισε στη Καλιφόρνια και η καταγγελία κάποιου γείτονα έγινε η αιτία να απελευθερωθεί. Μέχρι τότε φρόντιζε την οικογένεια και τα 3 της παιδιά, της απαγόρευαν να αγγίξει τα παιδικά τους ρούχα αλλά και να πλένει τα δικά της ρούχα στο πλυντήριο που έπλεναν τα δικά τους, ενώ την χτυπούσαν και την έλεγαν ηλίθια. Μάλιστα για να μην ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία την απειλούσαν πως οι αστυνομικοί θα την πάρουν μακριά και δεν θα ξαναδεί ποτέ την οικογένεια της.
diaforetiko.gr :  Πουλήθηκε από τους γονείς της σε ηλικία 8 ετών ως σκλάβα και έγραψε βιβλίο για τη ζωή της
Πλέον αυτή η δυσάρεστη εμπειρία έχει αποτυπωθεί στο βιβλίο της με τον τίτλο “Hidden Girl”, έχει φιλοξενηθεί από ανάδοχες οικογένειες, σπούδασε στο κολέγιο, δουλεύει ως βοηθός διευθυντή σε κατάστημα αποσκευών και είναι μητέρα μια πανέμορφη κόρης που απέκτησε με τον σύντροφό της.http://www.parapolitika.gr