Γλέζος: Γεφύρι της Άρτας οι γερμανικές αποζημιώσεις – «Oλημερίς το χτίζανε, τη νύχτα γκρεμιζόταν…»

Φόβο καταλογίζει στον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
Μανώλης Γλέζος για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς, όπως υποστηρίζει, ροκανίζει τον χρόνο αντί να αντιμετωπίσει το εθνικό αυτό θέμα.
Χρησιμοποιώντας την αποστροφή «ολημερίς το χτίζανε, τη νύχτα γκρεμιζόταν…», ο κ. Γλέζος, αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για σκόπιμη καθυστέρηση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, σχολιάζοντας ότι σε ερώτηση που κατέθεσε προ ημερών στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι «ζητά τώρα και δεύτερη απόφαση του ΝΣΚ, βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής, “πρόταση”».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση του κ. Γλέζου, από τις 11 Φεβρουαρίου του παραδόθηκε το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Η ερώτηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς αφορούσε την καθυστέρηση στην υποβολή της γνωμοδότησης, καθώς η εντολή είχε δοθεί από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2009. Επισημαίνεται ότι η ερώτηση κατατέθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, η γνωμοδότηση εστάλη στις 11 Φεβρουαρίου και η ερώτηση απαντήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών επανήλθε ζητώντας στις 12 Φεβρουαρίου από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ η πρόταση για τον χειρισμό της υπόθεσης να διατυπωθεί με τη μορφή γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ στο πλαίσιο του άρθρου 100Α του Συντάγματος και της νομοθεσίας περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, συνιστά καθυστέρηση και «αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος».
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, διερωτάται μήπως πρόκειται ουσιαστικά για φόβο του κ. Βενιζέλου να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της.
Τέλος, ο κ. Γλέζος καλεί τον ελληνικό λαό να κρίνει «την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού εξωτερικών» και προειδοποιεί ότι θα επιμείνει στο ζήτημα.
naftemporiki