Κύπρος: Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα

Εντάλματα σύλληψης εναντίον του τέως εκτελεστικού διευθυντή της
Marfin – Λαϊκή Τράπεζα Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, επειδή δεν παρουσιάστηκαν ενώπιόν του.
Το Δικαστήριο, που εκδικάζει ιδιωτική ποινική αγωγή πολίτη από την Πόλη Χρυσοχούς, κατά των δύο για απάτη με τη μετατροπή καταθέσεων σε αξιόγραφα και μετοχές της τράπεζας, αποφάσισε ότι οι επιδόσεις των κατηγορητηρίων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα έγιναν κανονικά και νομότυπα κι ότι θα έπρεπε να παρουσιαστούν ενώπιον του.
Η όλη διαδικασία αναμένεται σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου να συνεχισθεί στις 30 Μαίου.
Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου έδωσε οδηγίες να δοθούν στους κ. Βγενόπουλο και Μπουλούτα οι λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, το οποίο επειδή δεν ήταν έτοιμο, θα δοθεί εντός των επομένων ημερών.
Εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης υπό αναστολή για τους δύο, μέχρι την ακρόαση της 30ης Μαΐου, επιτρέποντας παράλληλα να παραστούν δια των δικηγόρων τους στη διαδικασία.
 Σε περίπτωση κατά την οποία οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιαστούν, το ένταλμα θα ενεργοποιηθεί αμέσως. http://www.makeleio.gr