ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΕ – ΟΤΕ!ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ!

Συγκλονιστική αποκάλυψη απο την ΑΣΕ – ΟΤΕ!
7 Μάη 1944

Ο χώρος με την πλάκα όπως είναι σήμερα. Σεβασμός.. της D.T στην ιστορική μνήμη.
Μετά την απεργία της πρωτομαγιάς όπως αναφέρει ο συνάδελφος Λευτέρης Χατζηανδρέου Γ.Γραμματέας του σωματείου της τηλεφωνικής τότε «οι Ναζί Γερμανοί κατακτητές και οι Γερμανοί Δ/ντες είχαν σκυλιάσει δεν μπορούσαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και έτσι στις 3 του Μάη γερμανικά στρατεύματα μπλοκάρουν το μέγαρο της οδού Σταδίου το
κέντρο του Πειραιά και το μέγαρο της οδού Κωλλέτη.
Συγκεντρώνουν όλο το προσωπικό και συλλαμβάνουν όσους προσέρχονται για εργασία και έχουν και ονομαστικό κατάλογο. Δυστυχώς συλλαμβάνονται 225 συνάδελφοι, τους οδηγούν στην Γκεστάπο της οδού Μέρλιν και στη συνέχεια στο Χαϊδάρι. Στο θάλαμο των μελλοθανάτων βρίσκονται 25 συνάδελφοι, ξεχωρίζουν 15 και τους οδηγούν στην Καισαριανή όπου και τους εκτελούν στις 7 Μάη 1944. Δύο ακόμα συνάδελφοι εκτελέστηκαν από τους γερμανούς».
Μετά από χρόνια τοποθετήθηκε στο ιστορικό κτίριο της Κωλλέτη μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των 17 αντιφασιστών συναδέλφων.
Κάθε χρόνο στις 7 Μάη στον ίδιο χώρο γίνονταν εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των εκτελεσθέντων.
Όταν ανέλαβε τον ΟΤΕ η Deutsche Telekom, ένα από τα πρώτα καταστήματα που έκλεισε ήταν και το OTEshop της Κωλλέτη!
Από τότε «συνέπεσε και ο θάνατος του συναδέλφου Λευτέρη» σταμάτησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσμένους.
Η πλάκα με τα ονόματα βρίσκεται καταχωνιασμένη στα υπόγεια του κτιρίου.
Φέτος επίσης κανένας δεν θυμήθηκε από τη διοίκηση του ΟΤΕ, τα σωματεία και το Πολιτιστικό κέντρο να τιμήσει τη μνήμη τους.
Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες του ΟΤΕ καταλαβαίνουμε τους λόγους. Κατανοούμε επίσης την απουσία και την αφωνία των εργατοπατέρων για τη θλιβερή επέτειο, δεν θέλουν να θυμίζουν στο αφεντικό τους «οικήια κακά». Με δεδομένο μάλιστα ότι κανένας Υπουργός, Διευθυντής κ.λ.π. δεν θα εμφανιζόταν για να βγάλουν τις ανάλογες φωτογραφίες, κατάπιαν το γεγονός.
Οι μόνοι που το θυμήθηκαν ήταν οι συνήθεις «γνωστοί άγνωστοι» της ΑΣΕ, οι οποίοι αναρτήσαμε πανό και καταθέσαμε στεφάνι.
Στεφάνι κατέθεσε επίσης και αντιπροσωπεία από το Κίνημα Συνταξιούχων που έγραφε:
Πόλεμος της μνήμης κατά της λήθης.
Αθάνατοι!
. Η θυσία των απεργών – αντιφασιστών εργαζομένων της τηλεφωνικής δεν μπορεί να σβήσει!
. Απαιτούμε να αποκατασταθεί ο χώρος με την πλάκα με τα ονόματα των ηρώων!
Ο ΟΤΕ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το γερμανικό
Έξω η Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ
ote2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ http://www.makeleio.gr