Η ανοησία σε 100 δόσεις

Έγινε πολύ κουβέντα τους τελευταίου έξι μήνες για την ρύθμιση των 100 δόσεων στις
ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών. Η πρώτη νύξη για τις 100 δόσεις έγινε στην προεκλογική περίοδο των Ευροεκλογών. μετά ήρθε η επίσημη αναγγελία δια στόματος Σαμαρά στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Τέλος μετά από δύο μήνες ήρθε η ρύθμιση που αφορούσε και ληξιπρόθεσμα αλλά και βεβαιωμένα χρέη. Για αυτή την ρύθμιση παρενέβη η Τρόικα, για να μας θυμίσει ποιος κυβερνά σε αυτό τον τόπο, και “διόρθωσε” τον νόμο, εξαιρώντας τις βεβαιωμένες οφειλές από την ρύθμιση. Οι “100 δόσεις” αντιμετωπίστηκαν από τον “συστεμικό” τύπο σαν “η ρύθμιση!” για “πάσα οικονομική νόσο και πάσα συγκυβερνητική μαλακία”. “Διθύραμβοι” ακούστηκαν για την ρύθμιση!
Με “διόρθωση” ή χωρίς “διόρθωση” οι “100 δόσεις” ήταν μια ανόητη ρύθμιση η οποία στην πράξη θα αυτοκαταργηθεί γιατί δεν λαμβάνει υπόψη της το γενεσιουργό αίτιο της αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά ένα δισ. Ευρώ το μήνα, που δεν είναι άλλο από την υπερφορολόγηση και το έλλειμμα εισοδημάτων των πολιτών.
Είναι πολύ απλό να το καταλάβει κάποιος όταν θα θελήσει να επωφεληθεί της ρύθμισης και θα μπει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ. Τότε θα αντιληφθεί ότι πρέπει να είναι φορολογικά ενήμερος, προκειμένου να υπαχθεί στη ρύθμιση. Δηλαδή, είτε να έχει πληρώσει τις τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, είτε να τις έχει εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Αντίστοιχα πρέπει να έχει καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ένταξης τους στην πάγια ρύθμιση!
Να σημειώσουμε δε εδώ ότι τα περί εκπτώσεων στις προσαυξήσεις είναι αστεία αφού καμία έκπτωση στις προσαυξήσεις δεν προβλέπεται στην περίπτωση εξόφλησης σε 100 δόσεις, ενώ και το επιτόκιο του 4,5% ετησίως είναι τοκογλυφικό όταν το Δημόσιο δανείζεται στην παρούσα φάση, λόγω μνημονίου, μεσοσταθμικά με 2,7% ενώ οι τράπεζες δανείζονται μέσω της συνήθους ρευστότητας, με 0.15% και μέσω της έκτακτης ρευστότητας, δηλαδή μέσω του ELA, με 2,75%.
Με απλά λόγια ο πολίτης που θα θελήσει να ενταχθεί στην ρύθμιση θα διαπιστώσει ότι πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα το ποσό της ρύθμισης, όπως το περιγράψαμε παραπάνω και επιπλέον τα τρέχοντα, που δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά που ίσχυαν τους προηγούμενους μήνες και που τον οδήγησαν στα χρέη. Φαύλος κύκλος! Όσα χρωστούσε τόσα θα χρωστάει και παραπάνω!
Ρε μπαγλαμάδες (Ο μπαγλαμάς είναι νυκτό μουσικό όργανο με, κατά κανόνα, τρεις διπλές χορδές) της κυβέρνησης καταλάβετε επιτέλους ότι “τέρμα τα δίφραγκα”, ότι πήρατε, πήρατε από τους “μικρούς”, τώρα εάν θέλετε έσοδα πρέπει να τα πάρετε από τους “μεγάλους”. Οι “μεγάλοι” το έχουν καταλάβει αυτό γι’ αυτό και κρυφοκοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και την γλυτώσουν για μια ακόμα φορά!
Βλάσης Μανθογιάννης http://olympia.gr/2014/11/16/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-100-%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/#more-428521

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων