Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ανοησία σε 100 δόσεις

Έγινε πολύ κουβέντα τους τελευταίου έξι μήνες για την ρύθμιση των 100 δόσεων στις
ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών. Η πρώτη νύξη για τις 100 δόσεις έγινε στην προεκλογική περίοδο των Ευροεκλογών. μετά ήρθε η επίσημη αναγγελία δια στόματος Σαμαρά στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Τέλος μετά από δύο μήνες ήρθε η ρύθμιση που αφορούσε και ληξιπρόθεσμα αλλά και βεβαιωμένα χρέη. Για αυτή την ρύθμιση παρενέβη η Τρόικα, για να μας θυμίσει ποιος κυβερνά σε αυτό τον τόπο, και “διόρθωσε” τον νόμο, εξαιρώντας τις βεβαιωμένες οφειλές από την ρύθμιση. Οι “100 δόσεις” αντιμετωπίστηκαν από τον “συστεμικό” τύπο σαν “η ρύθμιση!” για “πάσα οικονομική νόσο και πάσα συγκυβερνητική μαλακία”. “Διθύραμβοι” ακούστηκαν για την ρύθμιση!
Με “διόρθωση” ή χωρίς “διόρθωση” οι “100 δόσεις” ήταν μια ανόητη ρύθμιση η οποία στην πράξη θα αυτοκαταργηθεί γιατί δεν λαμβάνει υπόψη της το γενεσιουργό αίτιο της αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά ένα δισ. Ευρώ το μήνα, που δεν είναι άλλο από την υπερφορολόγηση και το έλλειμμα εισοδημάτων των πολιτών.
Είναι πολύ απλό να το καταλάβει κάποιος όταν θα θελήσει να επωφεληθεί της ρύθμισης και θα μπει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ. Τότε θα αντιληφθεί ότι πρέπει να είναι φορολογικά ενήμερος, προκειμένου να υπαχθεί στη ρύθμιση. Δηλαδή, είτε να έχει πληρώσει τις τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, είτε να τις έχει εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Αντίστοιχα πρέπει να έχει καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ένταξης τους στην πάγια ρύθμιση!
Να σημειώσουμε δε εδώ ότι τα περί εκπτώσεων στις προσαυξήσεις είναι αστεία αφού καμία έκπτωση στις προσαυξήσεις δεν προβλέπεται στην περίπτωση εξόφλησης σε 100 δόσεις, ενώ και το επιτόκιο του 4,5% ετησίως είναι τοκογλυφικό όταν το Δημόσιο δανείζεται στην παρούσα φάση, λόγω μνημονίου, μεσοσταθμικά με 2,7% ενώ οι τράπεζες δανείζονται μέσω της συνήθους ρευστότητας, με 0.15% και μέσω της έκτακτης ρευστότητας, δηλαδή μέσω του ELA, με 2,75%.
Με απλά λόγια ο πολίτης που θα θελήσει να ενταχθεί στην ρύθμιση θα διαπιστώσει ότι πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα το ποσό της ρύθμισης, όπως το περιγράψαμε παραπάνω και επιπλέον τα τρέχοντα, που δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά που ίσχυαν τους προηγούμενους μήνες και που τον οδήγησαν στα χρέη. Φαύλος κύκλος! Όσα χρωστούσε τόσα θα χρωστάει και παραπάνω!
Ρε μπαγλαμάδες (Ο μπαγλαμάς είναι νυκτό μουσικό όργανο με, κατά κανόνα, τρεις διπλές χορδές) της κυβέρνησης καταλάβετε επιτέλους ότι “τέρμα τα δίφραγκα”, ότι πήρατε, πήρατε από τους “μικρούς”, τώρα εάν θέλετε έσοδα πρέπει να τα πάρετε από τους “μεγάλους”. Οι “μεγάλοι” το έχουν καταλάβει αυτό γι’ αυτό και κρυφοκοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και την γλυτώσουν για μια ακόμα φορά!
Βλάσης Μανθογιάννης http://olympia.gr/2014/11/16/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-100-%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/#more-428521

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη