Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χυδαία επίθεση τρομοκράτησης των Ελλήνων.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Λυσσομανά εναντίον της χώρας μας ο γερμανικός και ο γαλλικός Τύπος τις τελευταίες μέρες, υποβοηθούμενος και από μερίδα του βρετανικού, τόσο δεξιών όσο και φίλα προσκείμενων προς τους Εργατικούς εφημερίδων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πρόκλησης πανικού στα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ώστε να υποβοηθηθούν τα σχέδιά τους, οι Γερμανοί θυμίζουν πλέον ανοιχτά τον Γκέμπελς, τον υπουργό Προπαγάνδας του
Αδόλφου Χίτλερ. «Φινάλε» πανηγύριζε την Κυριακή η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ. «Στις 30 Ιουνίου τελειώνουν τα χρήματα των Ελλήνων και η χώρα χρεοκοπεί. Ερχεται κατόπιν το Grexit;», δηλαδή η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, αναρωτιόταν υποκριτικά και κακόβουλα η υποτιθέμενα σοβαρότερη εφημερίδα της σημερινής Γερμανίας. «Να μην κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ έναντι οποιουδήποτε τιμήματος» έγραφε στην ίδια εφημερίδα το Σάββατο ο Ούρλιχ Γκρίλο, πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων.
Τη Δευτέρα ήταν η σειρά της «Ζίντοϊτσε Τσάιτουνγκ», σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης, να προκαλέσει τρόμο λέγοντας ότι οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να αναγκάσουν τον Τσίπρα να επιβάλει... απαγόρευση εξαγωγής κεφαλαίων από την Ελλάδα και κλείσιμο για μερικές μέρες των ελληνικών τραπεζών και περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων στο εσωτερικό! Το γερμανικό παραμύθι είχε κι άλλους δράκους: Αν ο Τσίπρας αρνηθεί να υπακούσει στις διαταγές του Δ' Ράιχ, τότε οι εταίροι θα απομονώσουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη κι έτσι θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα! Καλά, χθες οι Γερμανοί της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» είχαν πάθει παράκρουση. Πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Η Αθήνα περιμένει παραχωρήσεις από τα κράτη του ευρώ» και υπότιτλο «Ο Τσίπρας σε πορεία σύγκρουσης - Ανησυχία για μη σχεδιασμένη αποχώρηση της Ελλάδας».
Στην πρώτη σελίδα πάντα, τεράστιο κύριο άρθρο εναντίον της χώρας μας. Στη δεύτερη σελίδα κορυφαία ανάλυση με τίτλο «Απελπιστική είναι μόνο η κατάσταση» και υπότιτλο «Η αθηναϊκή κυβέρνηση συνεχίζει να είναι πολύ αγαπητή στους Ελληνες και επομένως παραμένει ο μοναδικός αξιόπιστος συνομιλητής» με εμφανή αξιοποίηση. Αλλα δύο άρθρα στις οικονομικές σελίδες και ακόμη ένα στις χρηματιστηριακές! Εξι (!) άρθρα, ρεπορτάζ και αναλύσεις δεν είναι και κάτι συνηθισμένο, εδώ που τα λέμε. Στη χρηματιστηριακή σελίδα μάλιστα είχε και γράφημα της αξίας της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, που ξεκινούσε από το 2010, όταν η μετοχή της άξιζε 89,10 ευρώ και τη σύγκρινε με την προχθεσινή αξία της, που είχε ούτε καν 1 ευρώ, μόλις 90 λεπτά. Στο κείμενο δεν εξηγούσε φυσικά ότι με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά - Βενιζέλου, τυφλά προσηλωμένες στις γερμανικές εντολές, η μετοχή της Εθνικής είχε χάσει τα... 88 (!!!) ευρώ από τα 89, τους πείραζαν προφανώς μόνο τα 20 λεπτά (!) που είχε χάσει επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πει κανείς...
Από κοντά με τους Γερμανούς όμως και η γαλλική «Λε Μοντ»: «Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της την Κυριακή. «Η Αθήνα και οι δανειστές της στο χείλος της ρήξης» ήταν ο χθεσινός τίτλος της στις οικονομικές σελίδες . «Η Αθήνα στο χείλος του γκρεμού» ήταν ο τίτλος το Σάββατο στις οικονομικές σελίδες, που η «Μοντ» είχε πάλι την Ελλάδα κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα. «Ελλάδα - Ευρώπη: Τέλος του παιχνιδιού υψηλού κινδύνου» ήταν ο τίτλος. Πολύ πιο επιθετικός ο υπότιτλος της πρώτης σελίδας: «Οι διαπραγματεύσεις με τον Αλέξη Τσίπρα παλινδρομούν και διεξάγονται σε κλίμα πρόκλησης. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί»! Στις οικονομικές σελίδες το Σάββατο πάλι ο τίτλος ήταν... «βρικολακιάρικος»: «Η Αθήνα στο χείλος του γκρεμού». Και πάει λέγοντας...
Από κοντά και οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. «Ο Τσίπρας ορκίζεται να αντισταθεί στη "λεηλασία" της Ελλάδας καταφέροντας πλήγμα στις προοπτικές συμφωνίας» ήταν ο χθεσινός κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος τους.
Τρία άρθρα μέσα, στις εσωτερικές σελίδες. «Το ΔΝΤ φοβάται χρεοκοπία και τις συνέπειες για τη φήμη του» ο τίτλος ενός από αυτά. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι τι θα γίνει με τον ελληνικό λαό, αλλά η... φήμη του ΔΝΤ! Το πρόβλημα δεν είναι δηλαδή ότι το ΔΝΤ δεν έχει δώσει στην κυβέρνηση 3,6 δισεκατομμύρια δανειακές δόσεις που μόνο του έχει αποφασίσει να τις καθυστερήσει, αλλά αν θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία επειδή η κυβέρνηση δεν θα τον πληρώσει 1,6 δισ. ευρώ! Σαν δεν ντρέπονται...
Πηγή:  ethnos.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη