Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιους «καίει» ο Λιακουνάκος στην απολογία του...

Τον δικηγόρο Peter Coleridge, συγκατηγορούμενό του και
συνιδιοκτήτη της off shore Interaction, από λογαριασμό της οποίας φέρεται να πέρασαν οι μίζες για την προμήθεια
των ραντάρ της Ericsson επί των αεροσκαφών Εμπραέρ, «δείχνει» ο Θωμάς Λιακουνάκος...


Ο επιχειρηματίας, κατά την απολογία του -που αποκαλύπτει σήμερα η Realnews- αρνούμενος τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδονται, επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του από τις δραστηριότητες της επίμαχης off shore εταιρείας. 

Αν και υπεραμύνεται της νομιμότητας της σύμβασης μεταξύ Ericsson και Interaction, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, σημειώνει ότι αυτός που την υπέγραψε ήταν ο Coleridge ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. «Εγώ δεν έχω ανοίξει ποτέ λογαριασμό της Interaction, δεν ήξερα πού είναι ο Coleridge, δεν γνώριζα τι έμπαινε και έβγαινε στον λογαριασμό. Ενδεχομένως, άλλοι συνεργαζόμενοι υπάλληλοί μου μπορεί να γνώριζαν. Ο Coleridge έφτιαξε αυτή την εταιρεία και άνοιξε λογαριασμό σε κάποια τράπεζα, την οποία στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η Barcleys, αλλά σήμερα ανακάλυψα, από τα έγγραφα που μου δώσατε, ότι ήταν η HSBC. Τον Coleridge έχω δει τυχαία τρεις φορές μόνο».

Αναφερόμενος στον λογαριασμό της Interaction, από όπου φαίνεται να πέρασε η μίζα για την προμήθεια των ραντάρ, αφήνει σαφείς υπόνοιες για τη γνησιότητα του εγγράφου, που δείχνει τη σύνδεσή του με αυτόν: «Είναι ένα ξενόγλωσσο κείμενο σε φωτοτυπία, που εμφανίζεται όπισθεν εγγράφου φερόμενου, ως προερχόμενου, από την τράπεζα HSBC, με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2014. Το συνημμένο αυτό έγγραφο, το οποίο ενώ στην έμπροσθεν αυτού σελίδα υπάρχει προτυπωμένο κείμενο εις την αγγλική γλώσσα, όπου τα κενά συμπληρώνονται από στοιχεία μελών της οικογένειας Coleridge, στην όπισθεν αυτού φωτοτυπημένη σελίδα εμφανίζεται κείμενο στη γαλλική γλώσσα, προφανώς ‘‘ξένου’’ προς το υπόλοιπο σύνολο, όπου για πρώτη και μοναδική φορά εμφανίζονται στοιχεία δικά μου ως beneficial owner με σύσταση Peter Coleridge, με άλλη γραμματοσειρά, καθώς και με άλλο γραφικό χαρακτήρα από αυτόν που διατυπώνεται στο κείμενο της πρώτης και τρίτης σελίδας. 

Από κανένα άλλο στοιχείο δεν προκύπτει ότι κατά τα έτη, τα οποία αναφέρονται στο κατηγορητήριο, είμαι πραγματικός δικαιούχος του λογαριασμού. 

Η αλήθεια είναι ότι το έτος 2000 δεν ήμουν beneficial owner, δίχως να αρνούμαι, ωστόσο, ότι η εταιρεία αυτή χρησιμοποιείτο και για δική μου χρήση. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ‘‘κρυφτώ’’ πίσω από την από 23/1/2014 επιστολή της τράπεζας HSBC προς τον αστυνομικό διευθυντή του Μονακό, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα, λόγω του κλεισίματος του ως άνω λογαριασμού άνω των 10 ετών, δεν είναι σε θέση να παρέχει στοιχεία αυτού».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκατομμύρια ευρώ, προερχόμενα από τα «μαύρα» ταμεία της Ericsson, ξεκίνησαν την «αμαρτωλή» διαδρομή τους από την Interaction και μέσω των εταιρειών REA και Highwood κατέληξαν στους Γιάννη Σμπώκο - Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ωστόσο, ο Θ. Λιακουνάκος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τις δύο εταιρείες ούτε σε τι αφορούν τα εμβάσματα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Coleridge να έκανε συναλλαγές εν αγνοία του. 

Στην ερώτηση της ανακρίτριας πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεται στον Coleridge -τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, έχει συναντήσει ελάχιστα στη ζωή του- τη διαχείριση της εταιρείας, απάντησε ότι «αυτό που γνώριζα σίγουρα είναι μόνο ό,τι είχε εισπραχθεί νόμιμα από εταιρείες μου στην Ελλάδα. Συγχρόνως, υπήρχαν και άλλοι συνέταιροι που είχαν ενδιαφέρον σε άλλο κομμάτι της ίδιας εταιρείας».

Για τον Πέτρο Χριστοδουλίδη, εκπρόσωπο της REA, ισχυρίζεται ότι του είναι άγνωστος. Οσο για τον Γιώργο Καμάρη, που, αν και εμφανίζεται ως διαχειριστής της Highwood, ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε ότι πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής είναι ο Γ. Σμπώκος, λέει πως τον γνώρισε όταν του πούλησε το 1997 το ακίνητο της Pirelli.

Τον Σμπώκο υποστηρίζει ότι τον έχει συναντήσει ελάχιστες φορές στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, χωρίς να θυμάται επ’ αφορμή ποιου προγράμματος, πάντα όμως, όπως σημειώνει, ενώπιον τρίτων...

Αναφερόμενος στις καταθέσεις του πρώην στελέχους της Ericsson, Λις Ολοφ Νένζελ, που πρώτος αποκάλυψε την ύπαρξη «μαύρων» ταμείων της εταιρείας, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ουδεμία αναφορά κάνει στο πρόσωπό του. Αντιθέτως, επισημαίνει, έχει καταθέσει πως ο Richard Ritter, ιδιώτης δικηγόρος που μένει στη Ζυρίχη, ήταν αυτός με τον οποίο η Ericsson είχε μυστική συμφωνία και μεσολαβούσε για την καταβολή των παράνομων πληρωμών...
real.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Μπαρμπούνια γεμιστά - *ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)* 12 μέτρια μπαρμπούνια, καθαρισμένα (ζητάμε από τον ψαρομανάβη μας να τα καθαρίσει) 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 8 παξιμαδάκια κ...
    Πριν από 7 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

H πανδημία εντείνει το δημογραφικό αδιέξοδο της Ελλάδας

Με τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες νέους και μορφωμένους να έχουν μεταναστεύσει, απόρροια και της 10ετούς κρίσης, και την Ελλάδα να έχει έναν από τους πιο γηρασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, κοινός τόπος είναι πως το δημογραφικό αδιέξοδο της χώρας, το οποίο εντάθηκε από την έλευση της πανδημίας, αποτελεί ένα από τα

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς!

ΥΛΙΚΑ 250 γρ βούτυρο γάλακτος 3 αυγά 1/2 κιλό ζάχαρη 250 γρ γάλα 1/2 φακελάκι αμμωνία ξύσμα 1 λεμονιού 3 βανίλιες 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν σπάνιοι τάφοι της περιόδου πριν από τα βασίλεια των Φαραώ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Δέλτα του Νείλου ανακάλυψαν δεκάδες σπάνιους προδυναστικούς τάφους που ανάγονται στην περίοδο πριν από τα βασίλεια των Φαραώ στην Αίγυπτο πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια.  Ανακάλυψαν επίσης τάφους από την ύστερη περίοδο των Υκσώς (1650 έως 1500 π.Χ.), όταν μετανάστες από τη Δυτική Ασία κατέλαβαν τη χώρα βάζοντας τέλος στο Μέσο Βασίλειο της Αιγύπτου.  

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης...

Γεννήθηκε και γέννησε προσδοκίες για μια νέα εποχή στην οποία οι πολίτες θα είχαν απεριόριστες δυνατότητες να ελέγχουν την εξουσία, να εκφράζουν απόψεις, να συμμετέχουν στα κοινά, να αντιπαρατίθενται στο...

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι

Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 αβγά 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό Σπόρους σουσαμιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)  

Τουρισμος Ξενοδοχεία: «Καμπανάκι» για ρευστότητα και μηδενικές κρατήσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρευστότητα χτυπούν οι ξενοδόχοι πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαίου σημειώνοντας πως τους μήνες της πανδημίας τα έσοδά τους προέρχονται από τις επιστρεπτέες επιστροφές. Από το Νοέμβριο, οπότε τέθηκαν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την καταπολέμηση της Covid, τα ξενοδοχεία δεν υποχρεώθηκαν να κλείσουν, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κράτησε τις μονάδες συνεχούς λειτουργίας κλειστές.

Ένας τρόπος που «βαπτίζονται» ελληνικά τα αμύγδαλα Αφγανιστάν

Κάτι τρέχει με το ελληνικό αμύγδαλο, καθώς, η εγχώρια παραγωγή συνεχώς μειώνεται, κυρίως λόγω των διαδοχικών ετών ζημιάς που καταγράφονται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε πολλές περιοχές εξαιτίας παγετού και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ την ίδια στιγμή οι ποσότητες που φθάνουν στην αγορά συνοδευόμενες μάλιστα από παραστατικά «εγχώριας παραγωγής» δείχνουν πολλαπλάσιες αυτών που δικαιολογούνται από τα πραγματικά δεδομένα.