Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιους «καίει» ο Λιακουνάκος στην απολογία του...

Τον δικηγόρο Peter Coleridge, συγκατηγορούμενό του και
συνιδιοκτήτη της off shore Interaction, από λογαριασμό της οποίας φέρεται να πέρασαν οι μίζες για την προμήθεια
των ραντάρ της Ericsson επί των αεροσκαφών Εμπραέρ, «δείχνει» ο Θωμάς Λιακουνάκος...


Ο επιχειρηματίας, κατά την απολογία του -που αποκαλύπτει σήμερα η Realnews- αρνούμενος τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδονται, επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του από τις δραστηριότητες της επίμαχης off shore εταιρείας. 

Αν και υπεραμύνεται της νομιμότητας της σύμβασης μεταξύ Ericsson και Interaction, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, σημειώνει ότι αυτός που την υπέγραψε ήταν ο Coleridge ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. «Εγώ δεν έχω ανοίξει ποτέ λογαριασμό της Interaction, δεν ήξερα πού είναι ο Coleridge, δεν γνώριζα τι έμπαινε και έβγαινε στον λογαριασμό. Ενδεχομένως, άλλοι συνεργαζόμενοι υπάλληλοί μου μπορεί να γνώριζαν. Ο Coleridge έφτιαξε αυτή την εταιρεία και άνοιξε λογαριασμό σε κάποια τράπεζα, την οποία στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η Barcleys, αλλά σήμερα ανακάλυψα, από τα έγγραφα που μου δώσατε, ότι ήταν η HSBC. Τον Coleridge έχω δει τυχαία τρεις φορές μόνο».

Αναφερόμενος στον λογαριασμό της Interaction, από όπου φαίνεται να πέρασε η μίζα για την προμήθεια των ραντάρ, αφήνει σαφείς υπόνοιες για τη γνησιότητα του εγγράφου, που δείχνει τη σύνδεσή του με αυτόν: «Είναι ένα ξενόγλωσσο κείμενο σε φωτοτυπία, που εμφανίζεται όπισθεν εγγράφου φερόμενου, ως προερχόμενου, από την τράπεζα HSBC, με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2014. Το συνημμένο αυτό έγγραφο, το οποίο ενώ στην έμπροσθεν αυτού σελίδα υπάρχει προτυπωμένο κείμενο εις την αγγλική γλώσσα, όπου τα κενά συμπληρώνονται από στοιχεία μελών της οικογένειας Coleridge, στην όπισθεν αυτού φωτοτυπημένη σελίδα εμφανίζεται κείμενο στη γαλλική γλώσσα, προφανώς ‘‘ξένου’’ προς το υπόλοιπο σύνολο, όπου για πρώτη και μοναδική φορά εμφανίζονται στοιχεία δικά μου ως beneficial owner με σύσταση Peter Coleridge, με άλλη γραμματοσειρά, καθώς και με άλλο γραφικό χαρακτήρα από αυτόν που διατυπώνεται στο κείμενο της πρώτης και τρίτης σελίδας. 

Από κανένα άλλο στοιχείο δεν προκύπτει ότι κατά τα έτη, τα οποία αναφέρονται στο κατηγορητήριο, είμαι πραγματικός δικαιούχος του λογαριασμού. 

Η αλήθεια είναι ότι το έτος 2000 δεν ήμουν beneficial owner, δίχως να αρνούμαι, ωστόσο, ότι η εταιρεία αυτή χρησιμοποιείτο και για δική μου χρήση. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ‘‘κρυφτώ’’ πίσω από την από 23/1/2014 επιστολή της τράπεζας HSBC προς τον αστυνομικό διευθυντή του Μονακό, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα, λόγω του κλεισίματος του ως άνω λογαριασμού άνω των 10 ετών, δεν είναι σε θέση να παρέχει στοιχεία αυτού».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκατομμύρια ευρώ, προερχόμενα από τα «μαύρα» ταμεία της Ericsson, ξεκίνησαν την «αμαρτωλή» διαδρομή τους από την Interaction και μέσω των εταιρειών REA και Highwood κατέληξαν στους Γιάννη Σμπώκο - Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ωστόσο, ο Θ. Λιακουνάκος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τις δύο εταιρείες ούτε σε τι αφορούν τα εμβάσματα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Coleridge να έκανε συναλλαγές εν αγνοία του. 

Στην ερώτηση της ανακρίτριας πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεται στον Coleridge -τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, έχει συναντήσει ελάχιστα στη ζωή του- τη διαχείριση της εταιρείας, απάντησε ότι «αυτό που γνώριζα σίγουρα είναι μόνο ό,τι είχε εισπραχθεί νόμιμα από εταιρείες μου στην Ελλάδα. Συγχρόνως, υπήρχαν και άλλοι συνέταιροι που είχαν ενδιαφέρον σε άλλο κομμάτι της ίδιας εταιρείας».

Για τον Πέτρο Χριστοδουλίδη, εκπρόσωπο της REA, ισχυρίζεται ότι του είναι άγνωστος. Οσο για τον Γιώργο Καμάρη, που, αν και εμφανίζεται ως διαχειριστής της Highwood, ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε ότι πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής είναι ο Γ. Σμπώκος, λέει πως τον γνώρισε όταν του πούλησε το 1997 το ακίνητο της Pirelli.

Τον Σμπώκο υποστηρίζει ότι τον έχει συναντήσει ελάχιστες φορές στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, χωρίς να θυμάται επ’ αφορμή ποιου προγράμματος, πάντα όμως, όπως σημειώνει, ενώπιον τρίτων...

Αναφερόμενος στις καταθέσεις του πρώην στελέχους της Ericsson, Λις Ολοφ Νένζελ, που πρώτος αποκάλυψε την ύπαρξη «μαύρων» ταμείων της εταιρείας, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ουδεμία αναφορά κάνει στο πρόσωπό του. Αντιθέτως, επισημαίνει, έχει καταθέσει πως ο Richard Ritter, ιδιώτης δικηγόρος που μένει στη Ζυρίχη, ήταν αυτός με τον οποίο η Ericsson είχε μυστική συμφωνία και μεσολαβούσε για την καταβολή των παράνομων πληρωμών...
real.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;