Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιους «καίει» ο Λιακουνάκος στην απολογία του...

Τον δικηγόρο Peter Coleridge, συγκατηγορούμενό του και
συνιδιοκτήτη της off shore Interaction, από λογαριασμό της οποίας φέρεται να πέρασαν οι μίζες για την προμήθεια
των ραντάρ της Ericsson επί των αεροσκαφών Εμπραέρ, «δείχνει» ο Θωμάς Λιακουνάκος...


Ο επιχειρηματίας, κατά την απολογία του -που αποκαλύπτει σήμερα η Realnews- αρνούμενος τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδονται, επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του από τις δραστηριότητες της επίμαχης off shore εταιρείας. 

Αν και υπεραμύνεται της νομιμότητας της σύμβασης μεταξύ Ericsson και Interaction, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, σημειώνει ότι αυτός που την υπέγραψε ήταν ο Coleridge ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. «Εγώ δεν έχω ανοίξει ποτέ λογαριασμό της Interaction, δεν ήξερα πού είναι ο Coleridge, δεν γνώριζα τι έμπαινε και έβγαινε στον λογαριασμό. Ενδεχομένως, άλλοι συνεργαζόμενοι υπάλληλοί μου μπορεί να γνώριζαν. Ο Coleridge έφτιαξε αυτή την εταιρεία και άνοιξε λογαριασμό σε κάποια τράπεζα, την οποία στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η Barcleys, αλλά σήμερα ανακάλυψα, από τα έγγραφα που μου δώσατε, ότι ήταν η HSBC. Τον Coleridge έχω δει τυχαία τρεις φορές μόνο».

Αναφερόμενος στον λογαριασμό της Interaction, από όπου φαίνεται να πέρασε η μίζα για την προμήθεια των ραντάρ, αφήνει σαφείς υπόνοιες για τη γνησιότητα του εγγράφου, που δείχνει τη σύνδεσή του με αυτόν: «Είναι ένα ξενόγλωσσο κείμενο σε φωτοτυπία, που εμφανίζεται όπισθεν εγγράφου φερόμενου, ως προερχόμενου, από την τράπεζα HSBC, με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2014. Το συνημμένο αυτό έγγραφο, το οποίο ενώ στην έμπροσθεν αυτού σελίδα υπάρχει προτυπωμένο κείμενο εις την αγγλική γλώσσα, όπου τα κενά συμπληρώνονται από στοιχεία μελών της οικογένειας Coleridge, στην όπισθεν αυτού φωτοτυπημένη σελίδα εμφανίζεται κείμενο στη γαλλική γλώσσα, προφανώς ‘‘ξένου’’ προς το υπόλοιπο σύνολο, όπου για πρώτη και μοναδική φορά εμφανίζονται στοιχεία δικά μου ως beneficial owner με σύσταση Peter Coleridge, με άλλη γραμματοσειρά, καθώς και με άλλο γραφικό χαρακτήρα από αυτόν που διατυπώνεται στο κείμενο της πρώτης και τρίτης σελίδας. 

Από κανένα άλλο στοιχείο δεν προκύπτει ότι κατά τα έτη, τα οποία αναφέρονται στο κατηγορητήριο, είμαι πραγματικός δικαιούχος του λογαριασμού. 

Η αλήθεια είναι ότι το έτος 2000 δεν ήμουν beneficial owner, δίχως να αρνούμαι, ωστόσο, ότι η εταιρεία αυτή χρησιμοποιείτο και για δική μου χρήση. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ‘‘κρυφτώ’’ πίσω από την από 23/1/2014 επιστολή της τράπεζας HSBC προς τον αστυνομικό διευθυντή του Μονακό, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα, λόγω του κλεισίματος του ως άνω λογαριασμού άνω των 10 ετών, δεν είναι σε θέση να παρέχει στοιχεία αυτού».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκατομμύρια ευρώ, προερχόμενα από τα «μαύρα» ταμεία της Ericsson, ξεκίνησαν την «αμαρτωλή» διαδρομή τους από την Interaction και μέσω των εταιρειών REA και Highwood κατέληξαν στους Γιάννη Σμπώκο - Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ωστόσο, ο Θ. Λιακουνάκος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τις δύο εταιρείες ούτε σε τι αφορούν τα εμβάσματα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Coleridge να έκανε συναλλαγές εν αγνοία του. 

Στην ερώτηση της ανακρίτριας πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεται στον Coleridge -τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, έχει συναντήσει ελάχιστα στη ζωή του- τη διαχείριση της εταιρείας, απάντησε ότι «αυτό που γνώριζα σίγουρα είναι μόνο ό,τι είχε εισπραχθεί νόμιμα από εταιρείες μου στην Ελλάδα. Συγχρόνως, υπήρχαν και άλλοι συνέταιροι που είχαν ενδιαφέρον σε άλλο κομμάτι της ίδιας εταιρείας».

Για τον Πέτρο Χριστοδουλίδη, εκπρόσωπο της REA, ισχυρίζεται ότι του είναι άγνωστος. Οσο για τον Γιώργο Καμάρη, που, αν και εμφανίζεται ως διαχειριστής της Highwood, ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε ότι πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής είναι ο Γ. Σμπώκος, λέει πως τον γνώρισε όταν του πούλησε το 1997 το ακίνητο της Pirelli.

Τον Σμπώκο υποστηρίζει ότι τον έχει συναντήσει ελάχιστες φορές στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, χωρίς να θυμάται επ’ αφορμή ποιου προγράμματος, πάντα όμως, όπως σημειώνει, ενώπιον τρίτων...

Αναφερόμενος στις καταθέσεις του πρώην στελέχους της Ericsson, Λις Ολοφ Νένζελ, που πρώτος αποκάλυψε την ύπαρξη «μαύρων» ταμείων της εταιρείας, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ουδεμία αναφορά κάνει στο πρόσωπό του. Αντιθέτως, επισημαίνει, έχει καταθέσει πως ο Richard Ritter, ιδιώτης δικηγόρος που μένει στη Ζυρίχη, ήταν αυτός με τον οποίο η Ericsson είχε μυστική συμφωνία και μεσολαβούσε για την καταβολή των παράνομων πληρωμών...
real.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο