Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκινάει το κούρεμα στις τράπεζες!!!Διαβάστε τις λεπτομέρειες..

Λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση από την ΕΚΤ…
Ιστορικής σημασίας κρίνεται από τους τραπεζικούς κύκλους, η απόφαση της Τράπεζας
Πειραιώς, μία από τις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες της χώρας μας, να προχωρήσει σε εθελοντικό άτυπο κούρεμα των ομολογιούχων της, προκειμένου να καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από τα stress tests.
Η τράπεζα υπέβαλε σήμερα δημόσια πρόταση για την εξαγορά ομολόγων της, προσφέροντας στους ομολογιούχους μετοχές ή μετρητά. Η εξαγορά θα γίνει σε τιμές κοντά στις αγοραίες, οι οποίες είναι έως και 85% χαμηλότερες από τις ονομαστικές. Με αυτό το άτυπο κούρεμα θα εξοικονομηθεί ποσό της τάξεως των 380- 450 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μειώσει το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες μέτοχοι.
Η διαδικασία αυτή αναμένεται την αρχζή της διαδικασίας πάνω στην οποία θα «πατήσουν» και οι Εθνική, Alpha, Eurobank – οι οποίες καλούνται επίσης να βρουν τρόπους για να περιορίσουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.
Αν δεν αποδεχθούν την προτεινόμενη ανταλλαγή με μετρητά ή μετοχές, οι κάτοχοι υβριδικών τίτλων και ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης κινδυνεύουν να υποστούν υποχρεωτικό κούρεμα ή μετατροπή σε μετοχές – ενδεχομένως με δυσμενέστερους όρους.
Οι κάτοχοι ομολόγων κύριας εξασφάλισης δεν διατρέχουν με το υφιστάμενο θεσμικό καθεστώς αντίστοιχο κίνδυνο, παρά μόνο σε περίπτωση «κουρέματος» !
H δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς αφορά υβριδικά, μειωμένης εξασφάλισης και senior bonds συνολικής ονομαστικής αξίας 1, δισ. ευρώ. Από αυτά στα χέρια τρίτων βρίσκονται τίτλοι αξίας περίπου 594 εκατ. ευρώ – τους υπόλοιπους έχει ήδη εξαγοράσει η τράπεζα.
Λεπτομέρειες για τις τιμές προσφοράς θα γίνουν γνωστές εντός της ημέρας, δεδομένου ότι η διαδικασία ξεκινά σήμερα και λήγει στις 4 Νοεμβρίου.
Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον υπάρξει πλήρης αποδοχή της προσφοράς από τους κατόχους των τίτλων, η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομήσει 380 έως 450 εκατ. ευρώ.
Τι αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς
Η προσφορά  αφορά όλους τους εκκρεμείς προνομιακούς τίτλους κυμαινόμενου επιτοκίου της Piraeus Group Capital  συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ, τους subordinated τίτλους της Piraeus Group Finance PLC ύψους 400 εκατ. ευρώ με λήξη το 2016 και τους τίτλους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5% της Piraeus Group Finance PLC, που λήγουν τον Μάριο του 2017.
Η επαναγορά θα πραγματοποιηθεί έναντι νέων μη ανταλλάξιμων τίτλων (non trasferable receipts).
Η κίνηση έχει στόχο να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας, που έχει πληγεί από τις μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα.
Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας προσφοράς ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 4 Νοεμβρίου, στις 9 π.μ. (ώρα Λονδίνου). Η ημερομηνία διακανονισμού εκτιμάται ότι θα είναι “γύρω” στις 9 Νοεμβρίου.
Αν συναινέσουν τα 2/3 των ομολογιούχων, η πρόταση αυτή γίνεται υποχρεωτική για το σύνολο των ομολογιούχων κάθε σειράς.
http://www.makeleio.gr/?p=459241

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Social media: Ενεργοί το 82% των Ελλήνων.Στα 85 λεπτά το καθημερινό σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Το 82% των Ελλήνων είναι πια ενεργό στα  social media , με το Facebook να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών, οι οποίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν 85 λεπτά την ημέρα σερφάροντας στο  διαδίκτυ ο. Αυτά αναφέρει – μεταξύ πολλών άλλων – η τελευταία πανελλαδική... δειγματοληπτική έρευνα “Focus on Tech Life Tips” της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πόσο κόστισε η ταινία με τον Μπαντέρας στο ελληνικό δημόσιο...

Η ξένη παραγωγή με τον Αντόνιο Μπαντέρας, που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, επιδοτήθηκε και αυτή από τον «νόμο Κρέτσου». 

«Μπουρλότο» με Ελπιδοφόρο...

Σε... απομόνωση μπαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς η επιλογή του να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη των Κατεχόμενων Ερσίν Τατάρ. 

Freelancers: ΕΦΚΑ και Βρούτσης αποκαλύπτουν τον Χατζηδάκη...

Η κοινωνική κατακραυγή για την επιχειρούμενη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που αφορά 115 εργαζόμενους στην efood, καταβαραθρώνει την εταιρεία,

ΔΕΝ βρισκουν νοσηλευτες για το Νοσοκομειο ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Νοσοκομείο Καβάλας νοικιάζει νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική, επειδή έθεσε σε αναστολή τους δικούς του νοσηλευτές.

Σπιτικό ψωμί με προζύμι...

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Προζύμι      ΥΛΙΚΑ Για περίπου 2,5 lt προζύμι 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 520 ml νερό εμφιαλωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Σε ιδιώτες η πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου Ημέρα γεμάτη σημαντικές ειδήσεις ήταν η χθεσινή για τη ΔΕΗ, ΔΕΗ -3,11 % καθώς η εταιρεία με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου -που κινήθηκαν εντός στόχων- δημοσιοποίησε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Την υψηλότερη τιμή διεθνώς το τυποποιημένο ελληνικό extra ελαιόλαδο

Την εδραιωμένη πεποίθηση ότι το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τις πιο premium εκφράσεις του καθιερωμένου ιταλικού έρχονται να επιβεβαιώσουν τα τελευταία στοιχεία εξαγωγών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), που δείχνουν ότι οι εξαγωγές τυποποιημένου της χώρας εξασφαλίζουν την υψηλότερη προστιθέμενη αξία μεταξύ των υπόλοιπων ανταγωνιστών της Μεσογείου.

5 ευρώ για αγουρέλαια, προπωλήσεις με 4 και ώθηση από σπορέλαια

Αυτά, σε μια παγκόσμια συγκυρία ενισχυμένης ζήτησης κατά την οποία ούτε τα ανταγωνιστικά σπορέλαια μπορούν να δώσουν τελικά τόσο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά.

ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κοτόπουλο

Υλικά     750 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 8 κομμάτια     1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο     3-4 φρέσκες ντομάτες ή ανάλογο χυμό     4 μακρουλές μεγάλες μελιτζάνες     1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο + λάδι για τηγάνισμα