Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακίνητα και "κόκκινα" δάνεια θα πουλήσει η Alpha Bank - Ειδική εταιρεία με Ισπανούς

Στο σφυρί βγάζει η Alpha Bank «κόκκινα» επιχειρηματικά 6,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για το σκοπό αυτό η τράπεζα δημιούργησε με την ισπανική εταιρεία Aktua Soluciones Financieras την
Aktua Hellas που θα διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο των επιχειρηματικών δανείων σε καθυστέρηση.

Η δραστηριότητα της νέας επιχείρησης που έχει αναλάβει τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων διαχώρισε τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια σε δύο κατηγορίες:

- Στην πρώτη κατηγορία υπάγεται το χαρτοφυλάκιο ειδικού χειρισμού, στο οποίο θα περιλαμβάνονται δάνεια εταιρειών με μεγαλύτερη πιθανότητα ανάκτησης. Η στρατηγική της τράπεζας είναι μέσω ρυθμίσεων να ανακτήσει τα ληξιπρόθεσμα ανοίγματα μετά τις αναδιαρθρώσεις. Στην παραπάνω κατηγορία, με βάση τα στοιχεία της 30ής Σεπτεμβρίου, εντάσσονται περίπου το 39% των προβληματικών δανείων ονομαστικής αξίας 6,6 δισ. ευρώ, ήτοι δάνεια αξίας περίπου 2,57 δισ. ευρώ.

- Στη δεύτερη ομάδα μπήκαν τα δάνεια που θα βγουν στο σφυρί και πρόκειται για  χαρτοφυλάκιο προς ρευστοποίηση. Σε αυτό θα συμπεριληφθούν, όπως αναφέρει το euro2day.gr, επιχειρηματικά δάνεια που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση, με στόχο την ρευστοποίηση των εγγυήσεων, κυρίως ακίνητα στα οποία έχει ειδικευτεί η ισπανική εταιρεία  και την ανάκτηση μέρους των κεφαλαίων. Με βάση την κατηγοριοποίηση της 30ής Σεπτεμβρίου, στο χαρτοφυλάκιο προς ρευστοποίηση περιλαμβάνονται δάνεια αξίας 4 δισ. ευρώ.

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.