Λαφαζάνης: Σκάνδαλο που πάει να κουκουλωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

«Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε συνεχώς την παλιότερη ανακεφαλαιοποίηση και έλεγε
με σαφήνεια πως θα αποδοθούν ευθύνες, τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα πραγματοποιεί ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο, με το οποίο πάει να κουκουλωθεί όλη η υπόθεση ανακεφαλαιοποίησης και ακολουθεί την ίδια πεπατημένη» είπε στον Alpha 989.

O κ. Λαφαζάνης είπε ότι έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα στην ελληνική ιστορία, ίσως το μεγαλύτερο, το οποίο ονομάζεται εκχώρηση ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds με απώλεια πάνω από 40 δισ. ευρώ του Δημοσίου, που καταχωρήθηκαν στα δάνεια του ελληνικού κράτους.

«Ταυτόχρονα, με τις απώλειες δεκάδων δισ. ευρώ, χάθηκαν πολλά λεφτά και από τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί είχαν επενδύσει στις τράπεζες αλλά και από χιλιάδες μικροεπενδυτές. Θάβεται οριστικά και αμετάκλητα η ανάπτυξη της χώρας. Το μέλλον της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένο. Αν ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι ελέγχουν τις τράπεζες, αυτό είναι το τέλος της χώρας, ενώ οι κυβερνήσεις και το πολιτικό κατεστημένο θα μετατραπούν πλήρως σε υπηρετικό προσωπικό τους. Βαδίζουμε προς τα εκεί κοιμώμενοι και μέσα στο πλαίσιο αυτό έχει επιβληθεί σιωπητήριο.»

Ο ίδιος πρότεινε να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες για να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο και να γίνει άμεσα Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στη Βουλή για τις συνθήκες της ανακεφαλαιοποίησης. 

«Δεν έχω αυταπάτες για τις επιτροπές αυτές, αλλά θα προκαλέσουν μια δημόσια συζήτηση μέσα από την οποία θα αποκαλυφθούν πάρα πολλά πράγματα. Εγώ και η ΛΑΕ δεν θα το ξεχάσουμε, αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν οι βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.»

Πηγή:  tovima.gr