Σαλάτα με αβοκάντο, σαγκουίνια και φινόκιο

Όλα τα υλικά είναι εποχής. Τα καλύτερα πορτοκάλια είναι τώρα, τα πιο νόστιμα αβοκάντο ήρθαν, ενώ οι πρασινάδες και τα αρωματικά
αφθονούν και επείγει να τα βάλουμε στο πιάτο μας.

Ιδανική σαλάτα για όσους θέλουν να φάνε ελαφριά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να την συνοδεύσετε και με κάτι πιο βαρύ, η δροσιστική της γεύση ταιριάζει παντού.


Υλικά

2 πορτοκάλια σαγκουίνια
1 μανταρίνι
1 ώριμο αβοκάντο
1 φινόκιο
Λίγο κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο μπαλσάμικο λευκό
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Φύλλα δυόσμου και λίγος άνηθος

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε ένα κομμάτι από το φινόκιο, πολύ λεπτό
Κόψτε σε ροδέλες τα σαγκουίνια και το αβοκάντο
Ψιλοκόψτε το μισό κρεμμύδι
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το μέλι και το μπαλσάμικο

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, χτυπήστε τα καλά με ένα πιρούνι
Βάλτε τα υλικά στην σαλατιέρα, ρίξτε λίγο αλάτι και προσθέστε την σος
Τα φύλλα δυόσμου και ο άνηθος από πάνω. http://www.govastileto.gr