Πίτα με το Πασχαλινό κρέας που περίσσεψε

Κάθε χρόνο στα σπίτια μας το Πάσχα, περισσεύει ψητό αρνάκι ή κατσικάκι. Μια καλή ιδέα,
στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι το αρνί που μας περίσσεψε, να το χρησιμοποιήσουμε μαζί με λίγα χορταρικά και ένα - δυο τυριά, για να φτιάξουμε μια ωραία πίτα.

Υλικά
•  1 πακέτο σφολιάτα
•  1 κιλό ξεκοκκαλισμένο αρνάκι ή κατσικάκι
•  200 γραμ. τυρί έμενταλ ή ρεγκάτο σε κύβους
•  1 φλυτζ. τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
•  ½  ματσάκι μαϊντανό
•  ½ κιλό φρέσκα κρεμμύδια
•  1 ξερό κρεμμύδι
•  ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
•  1 ποτήρι κρασιού κρασί ή κονιάκ
•  ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•  1  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το αρνί που περίσσεψε, τα κρεμμύδια και το μάραθο ή τον άνηθο.
Βάζουμε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας, για 3' - 4'.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Έπειτα ρίχνουμε το μάραθο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κρασί ή κονιάκ.
Σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί, ή πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, στη συνέχεια τη γραβιέρα ή την κεφαλογραβιέρα, κι από πάνω το κρέας, αφού κρυώσει και δεν έχει υγρά.
Τέλος ρίχνουμε το έμενταλ ή το ρεγκάτο κομμένο σε κύβους.
Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, τα κάνουμε κόθρο και τη χαράζουμε σε κομμάτια.
Λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
 faghta-giagias.blogspot.com